Personeel gezocht? Zo werf je kandidaten!

Personeel vinden dat goed bij je bedrijf past, dat is niet altijd makkelijk. Hoewel de juiste kennis, ervaring en creativiteit natuurlijk hartstikke belangrijk is, is het lang niet het enige waarnaar gekeken moet worden. Een goede klik. Dat is waar het uiteindelijk ook om draait. De kandidaat moet het bedrijf en de normen en waarden wel goed aanvoelen en eigen maken. Wordt er binnen jouw bedrijf naar personeel gezocht? Dan is het belangrijk om een aantal handelingen te verrichten om zeker te weten dat je de juiste kandidaten trekt voor jouw openstaande vacature. Wij helpen je op weg!

Onderscheid je van je concurrenten

Hoe je nog sneller kandidaten naar je toe trekt? Door boven je concurrenten uit te springen en je van hen te onderscheiden als werkgever! Maar hoe? Allereerst is het belangrijk om goed stil te staan bij jouw bedrijf. Vragen die hierbij centraal staan, zijn bijvoorbeeld: waar staat mijn bedrijf voor? Wat zijn de belangrijkste USP’s? Waarin onderscheidt het bedrijf zich ten opzichte van de concurrenten en waarom zouden kandidaten voor dit bedrijf moeten kiezen? Heb je dit namelijk duidelijk voor jezelf, dan weet je ook wat je moet communiceren naar de buitenwereld. Jij moet immers overtuigd zijn van je bedrijf voordat je anderen enthousiast kunt maken.

Online kanalen

Waar kijkt een geïnteresseerde kandidaat als eerste naar bij interesse in je bedrijf? Je website en overige online kanalen. Des te belangrijker is het dus om deze op orde te hebben. Zorg ervoor dat je website aantrekkelijk is en dat er een duidelijke ‘werken bij’ pagina is waarin lezers worden meegenomen hoe het werken bij jouw bedrijf eraan toegaat en wat je bedrijf bijzonder maakt. Wil je er nog meer uitspringen? Zorg dan dat je aanwezig bent op social media. Met de kracht van visuele beelden kun jij bezoekers laten zien hoe leuk je bedrijf is. Heb je bijvoorbeeld een bedrijfsborrel of een viering? Deel het!

Vacature online? Zorg voor een sterke tekst!

Wil jij een vacature plaatsen voor een functie binnen jouw bedrijf? Dan kan een sterke vacaturetekst ervoor zorgen dat kandidaten worden overgehaald om te solliciteren. Maak de tekst overtuigend, uniek en neem lezers mee in hoe het is om te werken bij je bedrijf. Belangrijk is ook om transparant te blijven en dingen niet mooier te maken dan dat ze zijn. Zo weet je immers zeker dat je kwalitatief werft.

Wij wensen je in ieder geval veel succes bij het vinden van het juiste personeel. Hopelijk helpen deze tips je op weg!