Redenen om met je webshop te kiezen voor dozen op maat

Het verpakken en versturen van pakketjes is een belangrijke taak als je een webshop hebt. Het is dan ook van belang om goed na te denken over jouw verzendverpakking. Je mogelijkheden zijn hierbij eindeloos. Van grote dozen tot kleine brievenbusdozen: er is hierin genoeg keuze. Met de juiste verzendverpakking bescherm je jouw producten en is het mogelijk om indruk te maken op de ontvanger. Ben je op zoek naar de ideale verzendverpakking voor jouw producten, dan zijn dozen op maat absoluut iets om te overwegen. Redenen om hiervoor te kiezen? Wij zetten ze hieronder op een rijtje!

Veilig bij de klant

Investeren in dozen op maat is slim om te doen omdat je er hiermee voor kunt zorgen dat jouw product veilig bij de klant aan komt. Kies je voor een bijvoorbeeld veel te grote verpakking, dan kan dit ervoor zorgen dat het product gaat schuiven tijdens het vervoeren hiervan. Dit kan weer leiden tot schade en dit maakt natuurlijk geen goede indruk bij de klant. Met een verpakking die perfect aansluit op het product zorg je ervoor dat het product op z’n plaats blijft zitten. Dit verkleint de kans op schade en zo komt het veilig op de eindbestemming.

Beter voor het milieu

Wat ook een goede reden is om voor een doos op maat te kiezen voor het verzenden van jouw product, is omdat het beter is voor het milieu. Duurzaamheid speelt een grote rol in onze maatschappij en het is daarom goed om hier zo veel mogelijk rekening mee te houden. Als jij graag je steentje bij wilt dragen aan een beter milieu, dan zit je met dozen op maat ook goed. Je verspilt hiermee namelijk geen ruimte en materiaal, waardoor het een stuk duurzamer is dan dat je bijvoorbeeld een klein product in een grote doos verpakt. Daarnaast hoef je met een doos op maat ook minder opvulmateriaal te gebruiken.

Tevreden klanten

Met een doos op maat verhoog je ook de kans op tevreden klanten. Een doos op maat ziet er netjes uit, omdat het goed past bij de afmetingen van het product. Dit maakt een veel betere indruk dan wanneer je een klein product in een hele grote doos verpakt. Dit vinden klanten vaak niet positief. Een geschikte verpakking kan zelfs leiden tot herhaalaankopen en dat is natuurlijk wat je hoopt te bereiken.

Ideaal om reclame te maken

Koop je een kartonnen doos, dan is het vaak ook mogelijk om deze te bedrukken. Dit is slim om te doen, omdat je de verzendverpakking op deze manier perfect laat aansluiten bij jouw bedrijf. Je kunt ervoor kiezen om de naam van je webshop erop te zetten, maar kunt ook denken aan je logo of een slogan. Bedrukken is een optie, maar ook met behulp van een gepersonaliseerde sticker kun je reclame maken met je verpakking.

Er zijn dus meerdere redenen om met je webshop te kiezen voor dozen op maat. Ben je niet tevreden met je huidige verzendverpakkingen of ben je pas net begonnen met je webshop? Dan zijn dozen maat dus absoluut iets om te overwegen. Je kunt hier veel profijt van hebben!