Zuivere urenregistratie per kostenpost

Het maakt niet uit of je een ZZP' er bent, of een kleinbedrijf met enkele medewerkers in dienst. Wat je wilt is succesvol zijn, omzet en winst genereren en zeker geen geld te veel uitgeven. Ook wil je geen inkomsten mislopen door eigen fouten of onduidelijkheden. Met je afnemers maak je diverse afspraken. Of je nu diensten levert of producten produceert, je wilt dat elk gewenst uur terug te vinden is in je omzet en winstmarge. Hoe ga je dit allemaal bijhouden en hoe weet je zeker of je bedrijf op de goede weg zit? Een adequate urenregistratie door je gewerkte uren goed te registreren. Dat is de basis voor elke verdere bedrijfsbeslissing.

Urenregistratie om een beter inzicht te krijgen

Je bent met meerdere projecten bezig. Welk van je projecten het meest bijdraagt aan je omzet en winst, is afhankelijk van de uren die je erin stopt en de prijs die je voor je diensten of eindproducten vraagt. Je zult ongetwijfeld meemaken dat sommige projecten meer tijd kosten dan voorzien of dat bij de productie van goederen achteraf toch meer tijd nodig is, bijvoorbeeld door maatwerkafspraken. Als je de gewerkte uren koppelt aan de prijs voor je goederen of diensten, kun je de voortgang monitoren en ingrijpen waar het nodig is. Dan is het wel zaak dat je snel een goed overzicht kunt krijgen. Met overzichtelijke en gebruiksvriendelijke bedrijfssoftware voor urenregistratie is dit mogelijk. Jortt is een van de leveranciers van bedrijfssoftware die je daarbij kan helpen.

Urenregistratie om je te kunnen verantwoorden

Ben je een ZZP' er, dan moet je voldoen aan de ureneis van de Belastingdienst om gebruik te maken van zelfstandigenaftrek en beginnersaftrek. Dat scheelt je wellicht duizenden euro's bij je inkomstenbelasting. Dan moet je deze uren wel kunnen verantwoorden, in geval van een controle door de Belastingdienst. Met een betrouwbare urenregistratie software is dit een peulenschil.

Correct je uren registreren om geen inkomsten mis te lopen

Als je per uur krijgt betaald, is het uiteraard van groot belang dat je uren goed worden geregistreerd. Elk niet-geregistreerd uur betekent immers omzet- en winstverlies. In de urenregistratie wordt elk project gedefinieerd en kun je je gewerkte uren eenvoudig aan elk project koppelen. Zo krijg je snel een overzicht per project van de gewerkte uren en zie je snel of je nog op schema loopt.

Urenregistratie om nog efficiënter te ondernemen

Het is verstandig om tijdens en na afloop van een project na te gaan of je niet te veel uren hebt gewerkt voor te weinig opbrengsten. Elk project kan uitlopen of hobbels meemaken, waardoor je eigenlijk meer uren had willen berekenen dan je nu hebt gedaan. Met correcte urenregistratie maak je deze evaluaties goed en snel inzichtelijk. Dat helpt je om een betere, meer correcte prijs te offreren voor projecten zoals je net hebt afgesloten. Dat vergroot je rendement op termijn en maakt je als ondernemer nog succesvoller.

Kies een handig softwarepakket voor je urenregistratie

Kies voor een handig softwareprogramma voor urenregistratie. Ga voor een softwarepakket dat gemakkelijk te leren is en je snel de benodigde managementinformatie kan geven.