Letselschade claimen na een ongeval? Dit moet je weten

Heb je letselschade opgelopen na een ongeval? Dit is erg vervelend maar kan ook veel invloed hebben op jouw dagelijkse leven en die van jouw naasten. Graag vertellen we je meer hoe je letselschade kunt claimen en wie er aansprakelijk is. Heb je bijvoorbeeld letsel door een ongeval, is iemand anders hier aansprakelijk voor, lijdt je aan deze schade en start je op tijd met de zaak? Lees dan snel verder. Wij vertellen je de belangrijkste dingen om rekening mee te houden met het claimen van de letselschade na een ongeluk.

Oorzaken letselschade

Letselschade na een onderzoek heeft verschillende oorzaken. Een aantal voorbeelden waar je slachtoffer van kan zijn:

● Een ongeval in het openbaar vervoer
● Letselschade na een hondenbeet
● Letselschade na een medische fout
● Schadevergoedingen bij PTSS

Dit zijn een aantal voorbeelden van letselschade met diverse oorzaken. Echter zijn er nog meer oorzaken. Het claimen van letselschade is ingewikkeld, dit heeft te maken met juridische aansprakelijkheid en bijvoorbeeld inventarisatie van schade. Voor meer informatie over letselschade, neem contact op met Stipt Letselschade.

Letselschade bedrijfsongeval

Een ongeluk tijdens werkzaamheden, een personeelsactiviteit of onderweg naar je werk? Niet alleen fysieke ongevallen zijn een bedrijfsongeval maar denk ook aan mentale schade na bijvoorbeeld een overval. In de meeste gevallen is jouw werkgever aansprakelijk voor letselschade bij een bedrijfsongeval. In dit geval kan je een schadevergoeding aanvragen. Hoe hoog de vergoeding is hangt af van diverse factoren. Denk aan de gevolgen en de mate van het letsel. Je kan je voorstellen dat de vergoeding hoger is als je tijdelijk niet kunt werken of zelf geheel arbeidsongeschikt raakt.

Wat te doen?

Wanneer je slachtoffer bent geworden van een ongeval is het belangrijk dat je allereerst naar de huisarts of het ziekenhuis gaat wanneer nodig. Maak vervolgens een melding bij de belanghebbende instanties. Mocht het een zeer ernstig of dodelijk bedrijfsongeval zijn is het verstandig dit te melden bij de inspectie SZW. Is het letselschade door bijvoorbeeld een medische fout kan je dit het beste eerst bespreken met de zorgverlener, mocht je hier niet uitkomen kun je een klacht indienen bij de klachtencommissie van de zorginstelling. De aanpak verschilt dus per ongeval. Naast fysiek letsel kun je ook te maken krijgen met materiële schade. Bijvoorbeeld medische kosten of verbouwingskosten door aanpassingen in huis. Deze schade kan naast de immateriële schade ook geclaimd worden.

Getuigen

Waren er andere mensen op locatie toen het ongeval gebeurde? Vraag dan om een verklaring om jouw verhaal je onderbouwen. Alle informatie kan helpen bij de behandeling van de zaak.

Schakel een expert in

Heb je letselschade of twijfel je of een andere partij aansprakelijk is? Neem contact op met een expert. De expert heeft al meerdere zaken afgehandeld en weet waar hij of zij mee bezig is. Deze gaat ook direct voor u aan de slag en neemt alles van uw schadeclaim van u over. Zo hoeft u zich daar geen zorgen om te maken. De expert kan daarbij ook al uw vragen beantwoorden rondom de claim.