eTA voor Canada zo geregeld

Voor succesvol beleggen zijn er eigenlijk maar weinig vuistregels. De belangrijkste vuistregels zijn:
- probeer altijd zoveel mogelijk uw vermogen te spreiden
- houd de kosten zo laag mogelijk

Spreiding essentieel

Deze 2 regels zijn geen garantie voor succes maar als wij kijken naar wat in het verleden succesvolle strategieën waren dan komen we steevast bij deze 2 regels uit. Beleggers die in het verleden hun vermogens veel gespreid hadden hebben lagere risico’s gehad. Dit omdat de samenhang van de losse beleggingen dan lager is. Stel dat u vooral Nederlandse aandelen in uw portefeuille heeft dan is logischerwijs uw blootstelling naar de Nederlandse beurs heel groot. Stel dat een andere belegger een portefeuille heeft met aandelen uit diverse regio’s, dus ook aandelen uit Canada, Amerika, Japan, Duitsland, Frankrijk et cetera. Dan is zijn portefeuillerisico (in deze context het systematische risico genoemd) natuurlijk fors lager.

Het is immers veel onwaarschijnlijker dat aandelen uit die landen tegelijkertijd een harde dreun krijgen. Bij beleggen is het immers vooral het beperken van risico’s.

Lage kosten

De andere genoemde component zijn de lage kosten. Dit is natuurlijk cruciaal want iedere uitgegeven cent aan kosten kunt u voor eeuwig niet meer herinvesteren. Dit klinkt wellicht wat overdreven maar op de langere termijn hakken de kosten van beleggen er gigantisch in. Dit kunt u zien als het omgekeerde dividendeffect: relatief lage periodieke bedragen die op termijn een enorm bedrag worden. Mede daarom raden wij vrijwel altijd alle beleggers aan om een groot gedeelte van hun vermogen in ETF’s te beleggen.

Canada erg interessant

Terug naar het internationale beleggen: dit is dus cruciaal om uw risico’s goed te spreiden. Vaker over de grens kijken is dan ook een hele waardevolle verrijking van uw leven. Een land als Canada trekt van oudsher altijd veel Nederlanders. Natuurlijk zijn er heel veel Nederlanders naar Canada geïmmigreerd maar er gaan ook jaarlijks veel Nederlanders op vakantie naar Canada. Vaak worden dan lange routes gemaakt met een huurauto of een camper. Sinds 7 september is het internationale reisverkeer naar Canada weer op gang gekomen. Dit geldt dan voor gevaccineerde toeristen en zakenreizigers.

eTA Canada aanvragen

Om naar Canada te gaan heb je een eTA Canada nodig, dit is een verplichte reistoestemming die u nodig heeft om zonder visum naar Canada te vliegen. Het is dus absoluut zaak om dit vooraf al te regelen zodat u niet bij de balie op Schiphol voor verassingen komt te staan. Ook minderjarige kinderen moeten elk een eigen eTA bezitten. Een eTA Canada aanvragen is niet nodig als u een visum of een Canadees of Amerikaans paspoort bezit. En ook niet als u arriveert per trein, auto, bus of cruiseschip.

Geen visum nodig

De kosten voor het eTA Canada formulier liggen op 24,95 euro per persoon. Het eTA formulier eenvoudig invullen kan via de website visumbuitenland.nl. U moet dan direct na het invullen de betaling overmaken. De betaling kan via iDEAL, Bancontact, Paypal of uw creditcard. U ontvangt dan na enige tijd (gemiddeld 5 dagen) uw eTA. Bij spoedaanvragen is de leveringstijd zo’n 18 minuten. Het is uiteraard aan te raden om uw eTA ook uit te printen. Daarnaast is het handig om dit document ook in uw cloudmap (indien u die heeft) op te slaan. Een voorbeeld hiervan is Dropbox waar u uw documenten in de cloud kunt opslaan en er dus van overal ter wereld bij kunt.

Wanneer u langer dan langer dan 6 maanden naar Canada wilt gaan dan moet u een visum aanvragen. Een eTA Canada aanvragen is alleen toegestaan als u aan deze voorwaarden voldoet:

- U heeft de nationaliteit van een Europees land, zoals Nederland of België, of één van deze overige landen
- U gaat geen dienstbetrekking aan bij een Canadese organisatie
- U reist naar Canada voor een vakantie, studie, zakenreis of een overstap
- U heeft nooit een misdrijf gepleegd en nooit een immigratie- of visumgerelateerde wet overtreden
- U vormt geen risico voor de veiligheid of volksgezondheid
- U voldoet aan de regels ter preventie van het coronavirus in Canada
- Bij aankomst kunt u de CBSA ervan overtuigen dat u en uw familieleden voldoen aan alle voorwaarden