Nieuwe Benelux CEO voor Logica

Logica, de Europese ICT -dienstverlener, heeft Wilbert Kieboom (49) benoemd als Chief Executive Officer van Nederland, België en Luxemburg. Wilbert zal deel uitmaken van het Executive Committee van Logica. Hij volgt in februari Paul Schuyt op die Logica verlaat.

Wilbert wordt in zijn nieuwe functie verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering in de Benelux-regio. In de drie landen zijn 7000 medewerkers actief. Samen zijn Nederland, België en Luxemburg goed voor een aandeel van circa 15% in de jaaromzet van de Logica group over 2007. Wilbert rapporteert rechtstreeks aan Andy Green, Chief Executive Officer van de Logica group.

Wilbert was vanaf 2000 lid van de Atos Origin Management Board en gaf leiding aan de Benelux, Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk. In deze periode was hij verantwoordelijk voor het winstherstel van deze regio’s. Als lid van de board gaf hij vanaf 2007 sturing aan alle regios waar Atos Origin actief was.

Eerder leidde hij in de Benelux en Frankrijk de succesvolle reorganisatie van Syntegra, een onderdeel van BT. In de jaren daarvoor werkte hij op hoge managementposities voor Compaq/Tandem Computers, Apple Computers en Lotus Development.

Andy Green, CEO van Logica: ‘Ik zie er naar uit dat Wilbert leiding gaat geven aan de nieuwe Benelux-organisatie. Hij heeft bewezen grote kennis van de branche te hebben en aantoonbare successen geboekt. Daarmee zal hij ons helpen de al lopende veranderingen binnen de regio te versnellen. Hij wordt lid van een buitengewoon management team dat bezig is een nieuwe richting aan Logica te geven. Zijn diepgaande kennis van de technologiebranche is van grote waarde om het bedrijf te laten groeien.’

Wilbert Kieboom: ‘Ik verheug mij erop in deze fase bij Logica aan de slag te gaan. Het is mijn ambitie het Programme for Growth, zoals dat in april vorig jaar door Andy Green is aangekondigd, verder uit te rollen. Zo wordt binnen de onderneming de organische groei gestimuleerd en de efficiency verhoogd. In ben er trots op lid te worden van het team dat leiding geeft aan Logica, een onderneming met een fantastisch erfgoed en een indrukwekkende potentie. Ik zie er naar uit met de leden van het team samen te werken met als doel de positie van het bedrijf te versterken in deze belangrijke markt’.