Maatregelen tegen 'short selling' verlengd tot 28 februari 2009

Door de aanhoudende uitzonderlijke marktomstandigheden heeft de AFM maatregelen genomen op het gebied van 'short selling' in financiële ondernemingen. Onder short selling wordt verstaan het innemen van een positie waarmee u speculeert op een koersdaling. Samenvattend komen de maatregelen neer op het volgende:

- U mag geen nieuwe positie innemen waarmee u speculeert op een koersdaling in de aandelen Aegon , ING Groep , Ageas , BinckBank, Kas Bank , SNS Reaal, Van der Moolen en Van Lanschot en de Belgische aandelen Dexia en KBC Group.

- Als u per vrijdag 3 oktober 2008 een positie had in bovenstaande aandelen waarmee u speculeert op een koersdaling, mag u deze positie aanhouden. Het vergroten van deze shortpositie is niet toegestaan.

- Deze maatregel geldt niet alleen voor de aandelen van deze financiële ondernemingen, maar ook voor geschreven call- en gekochte putopties, short-turbo's en andere derivaten op aandelen Aegon , ING Groep , Ageas , BinckBank, Kas Bank , SNS Reaal, Van der Moolen, Van Lanschot, Dexia en KBC Group.

- Deze beperkende maatregel wordt door ons systeemtechnisch niet afgedwongen. Bij het inleggen van orders dient u te handelen conform de nieuwe richtlijn van de AFM . Voor het volledige bericht verwijzen wij u naar de website van de AFM , www.afm.nl.

- Deze maatregel geldt tot 28 februari 2009.