Farmasector minder attractief

In het laatste nummer van Behoorlijk Beleggen heeft Johan Braem het over het in de farmasector actieve bedrijf Roche . Het Zwitserse bedrijf dat vorig jaar de resterende 40% van de aandelen die het nog niet bezat van het Amerikaanse biotechbedrijf Genetech kocht voor een bedrag van ongeveer 54 miljard CHF is optimistisch over het jaar 2010.

Roche stelt als doel de core winst per aandeel te laten groeien met 10%. Een hele uitdaging aangezien de omzet van Tamiflu (bekend van de Mexicaanse griep) waarschijnlijk terug daalt tot het normale niveau. Dit zal betekenen dan de onderliggende winstgroei met 20% zal moeten stijgen. Aan de andere kan is die operationele cash flow enorm groot, mocht deze gebruikt worden om de schuldberg te verminderen zal dit op jaarbasis een intrestbesparing opleveren die in 5% netto winststijging kan resulteren aldus Johan Braem.

Braem zal een winst per aandeel van 13 CHF voor dit jaar een uiterst knappe prestatie vinden en houdt de winst per aandeel in 2011 op 13,50 CHF. Met deze bedragen zal dit een koersdoel van 175 CHF op leveren, wat bijna de huidige koers is. Hiermee is de farmasector niet meer zo attractief als enkele jaren geleden aldus Braem.