Nieuwe CEO Nokia komt van Microsoft

Stephen Elop, de topman van de zakelijke divisie van Microsoft , wordt de nieuwe CEO van het Finse telecombedrijf Nokia . Dat heeft Nokia zopas bekendgemaakt. Elop was tot voor zijn overstap naar Microsoft COO bij Juniper Networks , een netwerkinfrastructuurspecialist.

Dat Nokia iemand aantrekt die bekend is in Silicon Valley mag geen verbazing wekken. Het concern heeft de afgelopen jaren zijn voorsprong in de telecommarkt grotendeels moeten afstaan aan bedrijven als Apple , Alphabet en BlackBerryproducent Research In Motion.

ceo <a href='/aandeel/1568-nokia'> Nokia </a> Nokia lijkt zijn plaats als trendsetter te hebben ingeruild voor die van volger. Wat Nokia vooral opbreekt is het onvermogen om de razendsnelle ontwikkelingen op het gebied van smartphones bij te benen. En dat is juist het meest interessante segment van de markt. Vraag is of Elop de juiste man op de juiste plaats is. Hij heeft zo goed als geen ervaring met de consumentenelektronicamarkt.

Huidig CEO Olli-Pekka Kallasvuo, die Nokia sinds 2006 leidt, stapt per 21 september op. Hij krijgt een ontslagvergoeding van 4,6 miljoen euro, maar blijft wel bestuurder bij Nokia Siemens Networks.

Express.be