RIM presenteert zijn PlayBook

Op de Developers Conference in San Francisco heeft het Canadese Research in Motion - de maker van de populaire smartphone Blackberry- zijn tabletcomputer gepresenteerd. Het apparaat, dat als de belangijkste concurrent voor de iPad wordt beschouwd, heeft een 7-inch aanraakscherm (17,8 centimeter).

Dat is kleiner dan de Ipad, die 9,7 inch meet. De PlayBook weegt 400 gram en heeft een dual core ARM processor van 1 GHz met 1 GB geheugen. De tablet maakt gebruik van een nieuw OS (operating system), genaamd Blackberry Tablet OS dat door QNX werd ontwikkeld.
’PlayBook’ mag dan klinken als een pleziertablet, het blijft wel degelijk een professionele tabletcomputer, die in een eerste fase bedoeld is voor zakelijke toepassingen die de BlackBerry -gebruikers al kennen, aldus BlackBerry .Wel is de tablet aangevuld met allerlei software waarmee je vrije tijd kan vullen: films kijken, muziek luisteren, gaming sociale netwerken en foto’s en video’s maken. De Playbook beschikt over twee camera’s en is ook geschikt voor videobellen. Daarnaast kan het apparaat draadloos gebruik maken van de gegevens op een gewone Blackberry smartphone.

Het apparaat komt begin 2011 op de markt. Prijs en batterijtijd zijn nog niet bekend.

Express.be