Android verovert tweede plaats op Amerikaanse markt

Het mobiele besturingssysteem Android van Alphabet blijft zijn aandeel op de Amerikaanse markt uitbreiden. Uit cijfers van het onderzoeksbureau ComScore blijkt dat Android de voorbije herfst het tweede belangrijkste mobiele besturingssysteem in de Verenigde Staten is geworden. Android is volgens ComScore op de Amerikaanse markt inmiddels belangrijker geworden dan het besturingssysteem van de iPhone van Apple . Alleen Research in Motion heeft nog een groter marktaandeel dan Android.

Android bouwde zijn Amerikaans marktaandeel tijdens het kwartaal tot eind november met 6,4 procent uit, waardoor het besturingssysteem van Alphabet inmiddels 26 procent van de totale markt vertegenwoordigt. Omdat Apple slechts een groei met 0,8 procent tot 25 procent liet optekenen, wordt het besturingssysteem van de iPhone naar de derde plaats verwezen. Marktleider Blackberry van Research in Motion zag zijn aandeel met 4,1 procent terugzakken tot 33,5 procent. Microsoft volgt op een vierde plaats, met een daling van 1,8 procent tot 9 procent.

"Het besturingssysteem van Alphabet heeft de voorbije maanden een belangrijke groei gekend," meldt de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal. "Verscheidene populaire smartphones, zoals de Droid van Motorola Solutions , doen inmiddels een beroep op het besturingssysteem van Alphabet . Het aandeel van Research in Motion blijft daarentegen verder afkalven." In augustus vorig jaar had het onderzoeksbureau iSuppli voorspeld dat Android pas tegen volgend jaar de iPhone zou verdringen als tweede populairste besturingssysteem voor mobiele telefoons.

Express.be