Betalen met de iPhone 5: 'Apple integreert NFC-technologie'

Apple zal naar alle waarschijnlijkheid de "wave and pay" -technologie installeren in de volgende versie van de iPhone, een zet die mobiele transacties een geweldige zet zal geven en het bedrijf een deel van de miljarden dollars die omgaan in de sector van de financiëletransacties. De iPhone 5 komt later dit jaar op de markt en zou dus de zogenaamde Near-Field Communication-technologie integreren. Dat zeggen Aziatische leveranciers van Apple en andere mensen dichtbij het bedrijf.

Apple experimenteert al een tijd met de zogenaamde 'Near Field Communications' (NFC). NFC-smartphones maken het uitwisselen van informatie mogelijk , zelfs wanneer ze zijn uitgeschakeld. Door een met NFC-technologie uitgeruste telefoon tegen een andere te houden kan contactinformatie worden uitgewisseld of worden betaald aan de kassa. Nokia heeft al geprobeerd om die technologie te pushen, maar is daarin weinig succesvol geweest.

Analisten denken dat Apple wel in staat is om de technologie het nodige 'momentum' te bezorgen. In de toekomst wordt het dus gemeengoed om bijvoorbeeld buskaartjes en vliegtickets te kopen, of geld op te nemen door de mobiele telefoon alleen even tegen een draadloze betaalterminal aan te houden.

"Ik geloof dat de iPhone 5 over NFC-technologie zal beschikken," aldus Bill Gajda in de Financial Times. Gajda is het hoofd van de afdeling mobiele innovatie bij betaalkaartenbedrijf Visa , een van de bedrijven dat in onderhandelingen is met Apple .

Express.be