Aperam viert beursgang met opening Damrak

Aperam , de afgesplitste roestvast, elektrische en speciaal staaldivisie van ArcelorMittal, vierde vandaag haar notering op de Europese markt van NYSE Euronext en tevens de toetreding tot de AEX -index. CEO Bernard Fontana luidde de openingsgong.

aperam

Aperam verkoopt haar producten aan klanten uit diverse sectoren, zoals de lucht- en ruimtevaart, automobiel-, catering- en bouwindustrie en huishoudelijke apparaten, in meer dan 30 landen. Aperam is de grootste roestvast- en elektrische staalproducent in Zuid-Amerika en een van de grootste roestvast staalproducenten in Europa.

Aperam (ticker symbool: APAM) werd vandaag op “As If and When issued" (AIW) basis genoteerd aan NYSE Euronext in Amsterdam. Na opening was de eerste koers € 28,00 per aandeel. Gebaseerd op het totale aantal van 78.049.730 aandelen bedroeg de totale marktkapitalisatie van de onderneming bij opening € 2.185 miljard.

Op 31 januari 2011 vindt de settlement van de nieuwe aandelen plaats en zal de onderneming ook een notering krijgen aan NYSE Euronext in Parijs. De handel vindt plaats in het NYSE Euronext Single Order Book. Diezelfde dag zal NYSE Liffe, NYSE Euronext ’s Europese derivaten businesses, opties noteren op aandelen Aperam op de Amsterdamse markt.