Heijmans krijgt opdracht HagaZiekenhuis

Heijmans Utiliteitsbouw en Burgers Ergon gaan de renovatie en gedeeltelijke nieuwbouw van het HagaZiekenhuis in Den Haag realiseren in opdracht van het ziekenhuis. De totale aanneemsom bedraagt circa € 40 miljoen.

De opdracht omvat de renovatie van de verpleegafdelingen en de vernieuwing van onder meer de Spoedeisende Hulp, het Hartcentrum en de afdeling Radiologie op de locatie Leyweg. Een totaal van 28.000 m2 bruto vloeroppervlak. De doorlooptijd van het project bedraagt circa 3 jaar.

Het HagaZiekenhuis geeft met dit plan ook invulling aan het 'Planetree' concept. Planetree is een vernieuwende manier van zorgen waarbij de patiënt centraal staat. Dit zorgconcept richt zich vooral op de menselijke kant van de zorg, zoals een vriendelijke bejegening, gastvrijheid, veel service, goede informatie en keuzevrijheid. Daarnaast maakt Planetree zich sterk voor een prettige en zorgzame omgeving.

Een ziekenhuis met veel licht, warme kleuren en natuurlijke elementen. Hiervoor is integrale kennis van bouw en techniek benodigd. Het project sluit daarmee aan bij de strategie van Heijmans om integrale kennis en kunde van de verschillende sectoren aan te bieden. Daarnaast betreft het gedeeltelijke vernieuwbouw en past het project daardoor goed bij de focus van Heijmans op duurzaamheid.