Afsplitsing TNT N.V.

Als de aandeelhouders op 25 mei 2011 instemmen met de afsplitsing van TNT Express van TNT N.V., vindt deze in principe plaats op 26 mei 2011. Bij de afsplitsing ontvangen aandeelhouders één aandeel TNT Express voor elk aandeel TNT dat zij in bezit hebben. Met de afsplitsing krijgt TNT een nieuwe naam: PostNL .

Van 26 mei tot en met 30 mei vindt verhandeling van het aandeel TNT Express "As-If-and-When-Issued" (AIW) plaats. 31 mei is de eerste dag van onherroepelijke handel in de aandelen.

Wat zijn de gevolgen voor de huidige optieklasse TNT (handelssymbool TPG)?

De afsplitsing van TNT Express zorgt voor aanpassingen in de huidige optieklasse TNT (handelssymbool TPG). De aanpassing gebeurt via de zogenoemde mandjesmethode:

• na afsplitsing is de onderliggende waarde van de optie een “mandje” met 1 aandeel PostNL + 1 aandeel TNT Express .

• Na uitoefening van een optie bestaat de levering uit 100 aandelen PostNL + 100 aandelen TNT Express .

• Het handelssymbool verandert van TPG in TPO.

• Er komen geen nieuwe afloopmaanden meer in TPO.

Nieuwe optienoteringen
NYSE Liffe is van plan na de afsplitsing opties op TNT Express in de notering te nemen. Ook komen er weer opties op PostNL in de notering. Het handelssymbool van de opties op TNT Express is TNE en het handelssymbool voor de opties op PostNL is PNL. De contractgrootte van beide optieklassen is 100 aandelen.

Door de AIW-periode zijn de TNE en PNL opties niet verhandelbaar van het effectieve moment van de afsplitsing tot en met 30 mei 2011. De eerste handelsdag voor zowel de opties op PostNL als de opties op TNT Express is in principe 31 mei 2011. De opties op het mandje TPO zijn in principe wel verhandelbaar vanaf 26 mei.

NYSE Euronext