Amazon lanceert in oktober een goedkope iPadkloon

Webwinkel Amazon.com lanceert in oktober een goedkope tabletcomputer die de concurrentie met de iPad moet aangaan.De Amazontablet zal ongeveer 23 centimeter lang zijn en op het Android-beheersysteem draaien. Dat schrijft The Wall Street Journal. Amazon.com concurreert met Apple en Alphabet in verschillende markten waaronder die voor mobiele software en digitale content.

Applebaas Steve Jobs heeft zich al verschillende keren minachtend uitgelaten over de elektronische boekenlezer van Amazon.com , de bekende Kindle. Volgens Jobs lezen weinig mensen en houden mensen die dat wel doen meer van een multifunctioneel apparaat als de iPad dan van de Kindle waarmee je maar één ding kan doen. Toch zijn beide bedrijven ook partners. Zo verkoopt Amazon.com digitale boeken via de Kindle-app in de Apple iTuneswinkel. Anderzijds voeren beide bedrijven een meedogenloze strijd voor elke potentiële klant.

Amazon.com staat voor een enorme uitdaging wil het de iPad beconcurreren. De iPad profiteert van zijn link met de Apple Apps en iTunes Stores. Sarah Rotman Epps van Forrester Research geeft Amazon.com weinig kans. Het bedrijf is misschien beter gepositioneerd dan andere bedrijven om Apple op de tabletmarkt te bedreigen omdat het al over miljoenen klanten beschikt, maar in tegenstelling tot Apple heeft het geen fysiek winkelnetwerk waarin klanten de tabletcomputer kunnen vastpakken en uitproberen. Toch kan Amazon.com ook aan dumping doen en de tablet met verlies verkopen in de hoop dat verlies te compenseren met de verkoop van films, muziek en boeken.

Express.be