Verdienmodel: goedkope printers met dure cartridges.

Ondanks het feit dat we de afgelopen jaren natuurlijk steeds meer digitaal gaan doen blijft de printer nog steeds een vaste component bij huishoudens en bedrijven. Veel juridische documenten hebben als vereiste om niet digitaal ondertekend te mogen worden.

Ook eisen bijvoorbeeld luchtvaartmaatschappijen soms nog steeds dat vliegtickets van te voren zijn uitgeprint. Sommige luchtvaartmaatschappijen gaven mensen zelfs boetes als ze hun ticket niet op papier mee hadden. Een pdf tonen op een mobiele telefoon of laptop wordt dus nog steeds niet overal als een echt ticket gezien.

Goede printapparatuur is dus natuurlijk nog steeds essentieel. We zien in deze sector vaak dat de apparatuur goedkoper is dan de producten (of data). Een mobiele telefoon wordt soms gratis of voor heel weinig weg gegeven mits klanten echter wel een abonnement nemen. Hier zit natuurlijk de adder onder het gras. Ditzelfde zien we ook in de printwereld. Hier worden printers vaak relatief laag aangeboden maar zitten mensen wel vast aan een bepaald type inktpatroon (ook wel ‘toner’ genoemd). Het is dus absoluut zaak hier erg kritisch naar te kijken. Partijen zoals Alleeninkt.nl bieden uitgebreide filters aan om dus online de goedkoopste inktpatronen te kopen. Tevens worden deze de volgende dag al geleverd (mits besteld voor 22.000.