Prorail in zee met Ordina

ProRail en Ordina hebben een overeenkomst getekend waarbij Ordina per 1 oktober voor de komende 7 jaren het complete beheer van alle SAP AG systemen van ProRail overneemt. Deze systemen verlenen primaire ondersteuning aan de financiële en logistieke processen van ProRail.

"Voor ProRail is asset management een core activiteit. In het verlengde daarvan is voor ICT goed beheer van de SAP AG systemen cruciaal. We zullen echter ook op de kosten moeten besparen. In de aanbieding van Ordina werden beide gecombineerd", aldus Henk Bothof, Directeur ICT -Services ProRail.

Ordina verstevigt hiermee verder haar positie in het logistieke marktsegment. "Wij zijn er trots op dat we ProRail kunnen toevoegen aan onze lijst van logistieke dienstverleners waar al de namen van de Belgische Spoorwegen, Havenbedrijf Rotterdam en Luchthaven Schiphol prijken", zei Stepan Breedveld, bestuursvoorzitter van Ordina , bij de ondertekening van het contract (zie foto).

"Het is ook een bevestiging dat we met onze SAP AG activiteiten bij de top van de markt horen. Niet voor niets heeft Ordina de status van Special Expertise Partner voor zowel Application Management Service Provider als voor Hosting. Bovendien zijn we recentelijk nog door SAP AG gewaardeerd met de titel 'Best Certified Partner'."

"We streven ernaar om naast onze activiteiten in de Overheid en de Financiële Dienstverlening een substantiële positie op te bouwen in een aantal specifieke segmenten in de zogenaamde Industry markt. Het segment Carriers en Mainports is zo'n segment", vervolgt Breedveld. "Vanuit Europees perspectief vervullen bijvoorbeeld Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen een sleutelrol in de internationale distributieketen naar het Europese achterland. In de Benelux zijn wij actief bij een aantal organisaties die een prominente rol spelen in het personen- en goederentransport, distributie en havenbedrijf."