Imtech opent Green Building Imtech in Eindhoven, top-3 van groene gebouwen in Nederland

Imtech N.V. (IM-AE, technische dienstverlening in Europa) maakt bekend dat burgemeester Rob van Gijzel van Eindhoven het Imtech Green Building in Eindhoven hedenmiddag officieel opent. Dit kantoor is objectief gezien één van de meest 'groene' gebouwen van Nederland. Met een BREEAM-score - de BREEAM-NL classificatie van de Dutch Green Building Council - van ruim 67% behoort het gebouw tot de top-3 van groene op BREEAM-basis gerealiseerde gebouwen in Nederland.

Het Green Building heeft een 45% lagere EPC (Energie Prestatie Coëfficiënt) en kenmerkt zich door een 40% lagere CO2-uitstoot ten opzichte van een conventioneel gebouw. Dit vertaalt zich in meerkosten, echter met een terugverdientijd van korter dan 5 jaar. Daarna worden zelfs kosten bespaard. Dit Green Building vormt dan ook hét antwoord van Imtech op het dilemma van vele organisaties om een duurzaam maar kostenbewust kantoor tot stand te brengen.

René van der Bruggen, CEO Imtech : ' Imtech behoort tot de meeste groene technische dienstverleners van Europa. Ruim 25% van onze opbrengsten van ruim 4,5 miljard euro, komt tot stand in groene projecten. We beschikken over bijna 1.000 'groene' referenties. Het gaat niet alleen om groene gebouwen, maar ook om duurzame opwekking van energie uit zonnewarmte, wind, (organisch) afval of restproducten, evenals innovatieve (decentrale) energiecentrales, groene schepen en CO2-reductie door hightech verkeersoplossingen.

Imtech wil graag het initiatief nemen in de discussie rondom verduurzaming van het vastgoed in Europa. 20% van de mondiale CO2-uitstoot komt voor rekening van kantoorgebouwen. Dit moet omlaag. Imtech biedt het antwoord. Sterker, met groene kantoren kan zelfs op termijn geld worden bespaard.'