CFE neemt ETEC over

CFE heeft het bedrijf ETEC NV overgenomen. Dit bedrijf, gesitueerd in Manage (Henegouwen), is gespecialiseerd in openbare verlichting en in de aanleg van ingegraven netwerken. Tussen 2008 en 2010 heeft het een jaarlijkse gemiddelde omzet van 16 miljoen euro gerealiseerd en een jaarlijks gemiddeld netto-resultaat van 0,2 milljoen euro. Er zijn op vandaag 20 bedienden en kaderleden en 160 arbeiders tewerkgesteld. Het directieteam van ETEC NV zal het bedrijf blijven leiden.

Door deze overname voor een bedrag van 1 miljoen euro verruimt CFE het actieterrein van haar pool multitechnieken en krijgt zo voet aan de grond in de sector van de openbare verlichting. Hiermee versterkt zij ook haar activiteit van de ingegraven netwerken.

CFE is een multidisciplinaire aannemingsgroep met aanverwante diensten, genoteerd op Euronext Brussels, waarvan VINCI 47% van het kapitaal bezit. In zijn hoofdactiviteit als aannemer situeert CFE zich op de voorgrond in België en is het bedrijf zeer actief in Nederland, het Groothertogdom Luxemburg, Centraal-Europa, het Midden-Oosten en Afrika. CFE bezit 50 % van het kapitaal van DEME, een van de grootste baggermaatschappijen op wereldvlak.