ThromboGenics update over ocriplasmine

ThromboGenics NV ( Euronext Brussels: THR), een biofarmaceutische onderneming die zich toelegt op de ontwikkeling van innovatieve geneesmiddelen voor oogaandoeningen, kondigt aan dat drie vooraanstaande retina specialisten de responder analyses zullen presenteren van ocriplasmine, een potentiële nieuwe behandeling voor retinale aandoeningen, op de jaarlijkse AAO meeting in Orlando, USA (21-25 oktober 2011).

Één van de ocriplasmine presentaties is de openingssessie van de Retina Subspecialty Day gepresenteerd door Julia Haller, hoofdoftalmoloog aan het Wills Eye Instituut, Professor en voorzitter van de afdeling oftalmologie aan de Thomas Jefferson University. De bedoeling van de Retina Subspecialty Day is om actuele, relevante topics en inzichten te geven over nieuwe behandelingen aan retina specialisten uit de hele wereld.

Dr Peter Kaiser werd daarenboven gevraagd om een presentatie te geven over ocriplasmine in de behandeling van maculaire gaatjes op de “Best of the Posterior Segment Specialty Meetings”. Deze presentatie werd geselecteerd door de American Academy of Ophthalmology Special Projects Committee op basis van de beste presentaties op de belangrijkste retina meetings in 2011. Dr Kaiser heeft deze data eerder gepresenteerd op de American Society of Retina Specialists (ASRS; zie persbericht van 22 augustus 2011).