Van Lanschot Kempen plaatst met succes Soft Bullet Covered Bond van € 500 miljoen

Amsterdam/’s-Hertogenbosch, 1 juni 2023

Op 31 mei 2023 heeft Van Lanschot Kempen met succes een 3-jaars Soft Bullet Covered Bond van € 500 miljoen met een vaste coupon van 3,5% uitgegeven. Met een orderboek van € 2 miljard zijn de obligaties verkocht aan een brede groep Europese institutionele beleggers.

De transactie leidt tot een verdere versterking en diversificatie van het fundingprofiel van Van Lanschot Kempen . De obligaties hebben een AAA rating van Standard & Poor’s.

Het Van Lanschot Kempen Soft Bullet Covered Bond Programme is gebaseerd op de Nederlandse wetgeving en wordt gedekt door een portefeuille van Nederlandse woninghypotheken. Het programma is geregistreerd bij De Nederlandsche Bank en voldoet aan de UCITS- en CRD-vereisten.

Van Lanschot Kempen had BNP Paribas, DZ Bank, ING, LBBW en Rabobank gemandateerd voor het begeleiden van de transactie.

Media Relations: 020 354 45 85; mediarelations@vanlanschotkempen.com
Investor Relations: 020 354 45 90; investorrelations@vanlanschotkempen.com

Over Van Lanschot Kempen
Van Lanschot Kempen is een onafhankelijke, gespecialiseerde wealth manager, actief in private banking, investment management en investment banking. Ons doel is het behoud en de opbouw van vermogen, op een duurzame manier, zowel voor onze klanten als voor de samenleving waar we deel van uitmaken. Door onze langetermijnfocus creëren we positieve financiële en niet-financiële waarde. Van Lanschot Kempen , genoteerd aan Euronext Amsterdam, is de oudste onafhankelijke financiële instelling van Nederland met een geschiedenis die teruggaat tot 1737.

Zie voor meer informatie: vanlanschotkempen.com

Disclaimer
Dit persbericht is geen (uitnodiging tot het doen van een) aanbod tot het (ver)kopen of anderszins verkrijgen van of inschrijven op financiële instrumenten en is geen advies of aanbeveling om enige handeling te verrichten of na te laten.

Bijlage