Auto’s van de zaak een dure grap?

Auto’s van de zaak een dure grap? Lees snel onze bespaartips!

Zeker werkende mensen kunnen tegenwoordig niet meer zonder auto. Werkgevers komen hun medewerkers hierin steeds meer tegemoet door ze een leaseauto aan te bieden. Als een werknemer de hele dag op pad is, is een dergelijke leasewagen natuurlijk een logische keuze. In de meeste gevallen worden de auto’s echter alleen voor woon-werkverkeer gebruikt en staan ze de rest van de dag stil. De kosten voor de leaseauto blijven echter gelijk: zo’n € 750,- per maand, wat op jaarbasis al snel € 9.000,- is. Door niet meer voor de standaard leaseopties te kiezen, maar juist deelauto’s in te zetten en ook de autoverzekering vergelijken kun je op een gemakkelijke manier flink wat kosten besparen op je bedrijfswagens.

Flexibel leasen en de auto’s delen

Je medewerkers zullen de bedrijfswagens niet altijd op hetzelfde moment nodig hebben. Door meerdere medewerkers één auto te laten delen staat de auto minder vaak stil en wordt de wagencapaciteit beter benut. In plaats van twee aparte auto’s kun je nu bijvoorbeeld volstaan met één gedeelde leaseauto. Je kunt ook je oude leasewagens inzetten als deelauto. Zo voorkom je bovendien dat er extra kosten worden berekend als je de auto inlevert voor het einde van het contract. Ook kun je op piekmomenten een extra auto leasen. Steeds meer aanbieders maken dit mogelijk middels flexibele contracten.

Een bedrijfswagen is niet nodig voor privévakanties en mag dus klein zijn

Door een kleiner aantal auto’s te leasen kun je gemakkelijk besparen op de kosten van je wagenpark. Daarnaast kan het ook zeer raadzaam zijn om te kiezen voor een kleiner formaat auto’s. Hoe kleiner de auto, hoe zuiniger hij doorgaans is. Ook zijn de leasebedragen voor dit type auto’s een stuk lager. Tegenwoordig wordt er nog vaak standaard voor een grote leasewagen gekozen, zodat hij naast het woon-werkverkeer en de zakelijke afspraken ook voor privévakanties kan worden gebruikt. Het is natuurlijk niet nodig de bedrijfswagen aan te passen op het gebruik buiten de bedrijfsmatige activiteiten om en je werknemers kunnen voor hun eigen vakanties ook een andere, grotere auto of zelfs een camper huren.

Kies voor elektrisch rijden

Door te kiezen voor deelauto’s in je bedrijf en de autoverzekering vergelijken bespaar je al snel aardig wat geld. Door daarnaast ook nog te kiezen voor elektrisch rijden kan je de kosten nog verder verminderen. De brandstofkosten van een elektrische auto zijn stukken lager dan bij rijden op benzine of diesel. Ook kun je in de meeste gevallen profiteren van flinke belastingvoordelen. Bovendien is je keuze voor groen en milieuvriendelijk rijden ook nog eens prima voor je imago!