Nutreco start met inkoop aandelen

Nutreco start op 10 februari 2012 met het inkopen van 700.000 eigen aandelen voor circa EUR 37 miljoen. Het inkoopprogramma wordt uitgevoerd ten behoeve van toekomstige stockdividenden en aandelenplannen voor werknemers.

Bovengenoemd inkoopprogramma zal worden uitgevoerd conform het mandaat zoals verleend tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders gehouden op 28 maart 2011. Binnen de limieten die daarbij gesteld zijn, zal de maximumprijs die betaald zal worden voor de aandelen Nutreco gelijk zijn aan 110% van de gemiddelde slotkoers over de vijf voorafgaande handelsdagen op de Euronext Amsterdam by NYSE Euronext .

Tot 13 april

Het inkoopprogramma zal uiterlijk eindigen op 13 april 2012, tenzij het maximum aantal van 700.000 aandelen reeds eerder is ingekocht. In dat geval zal het inkoopprogramma eindigen op de datum waarop dit maximum is bereikt en zal de vervroegde beëindiging onverwijld gepubliceerd worden.

Nutreco heeft de uitvoering van het inkoopprogramma aan Rabobank International gemandateerd. Rabobank International neemt haar handelsbeslissingen met betrekking tot het aantal aandelen en het tijdstip van de transacties onafhankelijk van Nutreco. Dit betekent dat het inkoopprogramma kan worden voortgezet gedurende gesloten perioden.