Ease2pay en MyOrder slaan handen ineen

Ease2pay N.V. neemt (middels haar dochtervennootschap Ease2pay B.V.) de activiteiten van MyOrder over van Rabobank en bundelt daarmee krachten om de markt van mobiel betalen & loyalty in een stroomversnelling te brengen. Beide bedrijven zijn momenteel actief met een mobiele tank- en parkeeroplossing en na een periode van intensief overleg met Rabobank is er besloten om de krachten van MyOrder en Ease2pay te bundelen.

Mobiel betalen bij 600 tankstation en in 116 steden
Door de samenvoeging ontstaat er één netwerk van ruim 600 tankstations en 116 steden waar je met één app kunt betalen voor zowel brandstof als straatparkeren. Ease2pay wil mobiel betalen en loyalty op grote schaal beschikbaar maken voor consumenten en bedrijven. "Mobiel betalen in combinatie met loyalty biedt consumenten en ondernemers veel voordeel. We hebben hier het afgelopen jaar veel positieve ervaringen mee opgedaan met de Ease2pay app. Door nu de combinatie te maken met MyOrder hebben we alle ingrediënten in huis om in verschillende branches een slimmere betaaloplossing aan te bieden" zegt Jan Borghuis, directeur Ease2pay.

Thomas Brinkman, oprichter van MyOrder, is ook blij met de deal: "We zijn momenteel succesvol met onze mobiliteitsoplossing en door deze samenvoeging kunnen we nog meer combinaties maken. Zoals het toevoegen van pre-ordering: dat je vooraf je broodje bestelt en dat het klaar ligt als je aankomt op het tankstation. Er is veel vraag vanuit de markt naar dit soort oplossingen en wij gaan ons daar volledig op richten."

Samenwerking Rabobank
De focus van MyOrder als aanbieder van mobiliteitsdiensten is strategisch minder relevant voor de Rabobank. Wel blijft Rabobank de samenwerking houden voor de Rabo Wallet, welke na afronding van de transactie zal worden voortgezet met Ease2pay. Zo hebben gebruikers van de Rabo Wallet sinds 2017 de mogelijkheid om straatparkeren te betalen.

Transactie

De aankoopprijs van de activiteiten is gemaximeerd op 80,8% van het laatst gepubliceerde balanstotaal van Ease2pay N.V.. Ease2pay wil dit financieren met uitgifte van nieuwe aandelen. Om het besluit tot overname definitief te maken wordt het aan de aandeelhouders van Ease2pay N.V. voorgelegd; het voornemen is om de aandeelhoudersvergadering voor 5 juni te laten plaatsvinden.

Einde persbericht.

-----------------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie

Over Ease2pay

Ease2pay is een transactieplatform voor betalen en loyaliteit waarmee je van iedere smartphone een pinterminal maakt. De app laat consumenten in één handeling bestellen, betalen en sparen zonder gebruik te maken van kassa's of pinterminals.

Op donderdag 12 april opent Ease2pay om 09.00 uur de handelsdag van de Amsterdamse beurs, waarna om 09.30 gelegenheid is voor een interview. Dit vindt plaats op de Amsterdamse beurs, adres: Beursplein 5 , 1012 JW Amsterdam. Elke gast dient een identificatiebewijs mee te brengen in verband met de beveiligingsprocedures van de beurs.

------------------------------------------

Rotterdam, Nederland, 11 april 2018

Verdere informatie:       EASE2PAY N.V., G.J. van Lookeren Campagne, Tel. 010 3074619
Corporate website:       www.ease2paynv.com

 Klik op onderstaande link voor het volledige persbericht

Bijlage