Openbank ziet aanzienlijke groei in deposito’s en verhoogt rente op alle spaardeposito’s

Openbank, de digitale bank van Santander Group, heeft gezien dat het gemiddelde depositobedrag van haar klanten in de afgelopen zes maanden met maar liefst 33% is gestegen. Deze mijlpaal weerspiegelt het vertrouwen van de klanten van Openbank in het aanbod van spaarproducten.

Klantenvoorkeuren

Recente gegevens laten zien dat 40% van de klanten van Openbank de voorkeur geeft aan een 12 maands deposito, terwijl meer dan 20% de voorkeur geeft aan een kortere looptijd van 6 maanden. Tegelijkertijd kiest 20% van de klanten voor een langere spaarhorizon met een 18 maands deposito. Opmerkelijk is de groei van klanten die streven naar spaardoelen op de lange termijn met een 24 maands deposito, waarvan het aantal in de afgelopen zes maanden is verdubbeld.

Naast termijndeposito’s worden spaarrekeningen het meest gewaardeerd door de Nederlandse klanten van Openbank voor wat betreft het onderbrengen van hun spaargeld in een product met een rentevergoeding. Hoewel het aantal nieuwe en bestaande klanten het afgelopen halfjaar met 46% is gestegen, is de welkomstspaarrekening het populairst, met een groei van 114% onder nieuwe gebruikers in dezelfde periode.

Openbank Nederland bedient een diverse klantenkring, en recente gegevens tonen aan dat 74% van de Nederlandse spaarders bij Openbank mannen zijn en 26% vrouwen. De gemiddelde leeftijd van klanten die deposito's aanhouden, bedraagt 44 jaar.

Verhoging rente op spaarrekening en op alle spaardeposito’s

Openbank verhoogt de basisrente op de Open Spaarrekening van 2,00% naar 2,65% voor klanten met een saldo tot en met € 300.000. Klanten die aan een aantal voorwaarden voldoen op de gekoppelde Open Betaalrekening ontvangen 2,75% rente.

Het openen, aanhouden en opzeggen van de Open Spaarrekening is helemaal gratis. De te ontvangen rente wordt maandelijks bijgeschreven op de spaarrekening en op elk moment kan het geld op de spaarrekening plus het rendement geheel of gedeeltelijk worden opgenomen.

Voor de klanten die met een spaardeposito sparen, verhoogt Openbank de rentevergoeding op de verschillende Open Spaardeposito’s:

• Open Spaardeposito 3 Maanden Nieuw Saldo van 2,10% naar 3,00%,
• Open Spaardeposito 6 Maanden Nieuw Saldo van 2,50% naar 3,00%,
• Open Spaardeposito 12 Maanden Nieuw Saldo van 2,76% naar 3,40%,
• Open Spaardeposito 18 Maanden Nieuw Saldo van 3,00% naar 3,45% en
• Open Spaardeposito 24 Maanden Nieuw Saldo van 3,05% naar 3,50%.

Met hun hoge rente behoren de Open Spaardeposito's tot de meest concurrerende spaardeposito's die op de Nederlandse markt worden aangeboden, zoals uit ons onderzoek is gebleken. Na afloop van de looptijd van het spaardeposito ontvangt de spaarder het rendement rechtstreeks op de lopende rekening.

Een van de grootste voordelen van het Open Spaardeposito is de mogelijkheid om het deposito voor het einde van de overeengekomen looptijd te ontbinden, zonder bijzondere voorwaarden of kosten. Aan de andere kant betaalt Openbank dan bij voortijdige opzegging het deposito uit, vermeerderd met een jaarlijkse nominale rente van 0,20% voor de periode dat het saldo werd aangehouden. Het minimumbedrag dat in een Open Spaardeposito kan worden gestort is 1 euro en er is geen maximumsaldo.