Colruyt naar rechter wegens inbreuk tegen verbod op tabaksreclame

Supermarktketen Colruyt moet zich wegens inbreuken tegen het verbod op tabaksreclame voor de correctionele rechtbank in Brussel verantwoorden. Dat heeft een woordvoerder van het Brusselse parket tegenover de krant De Tijd bevestigd. Controles van de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, op vraag van winkels uit de buurt van de vestigingen, zouden hebben uitgewezen dat Colruyt sigaretten verkocht onder de prijs die op de tabakszegels was vermeld.

Tijdens onderhandelingen over het probleem zou Colruyt echter vastgehouden hebben geen overtreding begaan te hebben, aangezien de Europese Unie aan de lidstaten verbiedt om minimumverkoopprijzen op te leggen.

Bovendien zegt Colruyt ook geen reclame gevoerd te hebben voor de tabaksproducten. Indien Colruyt veroordeeld zou worden, riskeert de keten een boete van 600.000 euro te moeten betalen. Tegen de ketens Aldi en Makro werden gelijkaardige klachten neergelegd bij de parketten van Dendermonde en Antwerpen. Daar is nog geen beslissing over een verwijzing gevallen.

Bron: Express.be