Nyrstar beëindigt Europees marketingakkoord voor zinkmetaal van commodity-kwaliteit met Noble

Gereglementeerde informatie

22 april 2016

Nyrstar maakte vandaag bekend dat het de afname- en marketingovereenkomst met Noble Group Limited (" Noble ") om per jaar 200.000 ton zinkmetaal van commodity-kwaliteit geproduceerd in haar Europese smelters te verhandelen en te verkopen, heeft beëindigd. Nyrstar heeft de volumes zinkmetaal die voorheen voorzien zouden worden door Noble tot het einde van 2016 mee ondergebracht onder de afnameovereenkomst voor zinkmetaal die reeds bestaat met Trafigura aan marktconforme voorwaarden en met een voorafbetalingsmechanisme.

Over Nyrstar
Nyrstar is een geïntegreerd mijnbouw- en metaalbedrijf met een leiderspositie op de zink- en loodmarkt en groeiende posities voor andere basis- en edele metalen. Dat zijn essentiële grondstoffen die de snelle verstedelijking en industrialisering van onze veranderende wereld voeden. Nyrstar heeft mijnbouw-, smelt- en andere activiteiten in Europa, het Amerikaanse continent, China en Australië en stelt zowat 5.500 mensen tewerk. Nyrstar werd opgericht in België en heeft zijn hoofdzetel in Zwitserland. Nyrstar staat op de Euronext Brussels genoteerd als NYR. Meer informatie vindt u op de website van Nyrstar , www.nyrstar.com

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Anthony Simms - Group Manager Investor Relations  T: +41 44 745 8157  M: +41 79 722 2152   anthony.simms@nyrstar.com
Greg Morsbach - Group Manager Corporate Communications  T: +41 44 745 8295  M: +41 79 719 2342   greg.morsbach@nyrstar.com

Klik op bijlage om de pdf-versie van het persbericht te openen:

Volledige versie in PDFThis announcement is distributed by NASDAQ OMX Corporate Solutions on behalf of NASDAQ OMX Corporate Solutions clients.

The issuer of this announcement warrants that they are solely responsible for the content, accuracy and originality of the information contained therein.

Source: Nyrstar via GlobeNewswire

HUG#2006111