Umicore - Update eerste kwartaal 2016

Hoogtepunten

In het eerste kwartaal van 2016 stegen de inkomsten met 1%. Een sterke groei in Automotive Catalysts en Rechargeable Battery Materials compenseerde ruimschoots de impact van de lagere metaalprijzen op de verschillende recyclageactiviteiten.

In Catalysis gingen de inkomsten flink omhoog (+12%) dankzij een betere volume- en productmix in Automotive Catalysts. De inkomsten voor Energy & Surface Technologies daalden met 4% omwille van de impact van de lagere kobalt- en nikkelprijzen op de inkomsten van Cobalt & Specialty Materials. Deze impact werd echter in grote mate goedgemaakt door de hogere inkomsten bij Rechargeable Battery Materials. De inkomsten van Recycling liepen met 8% terug ten gevolge van de lagere metaalprijzen en de krimping van de vraag in meerdere productactiviteiten.

De investeringen in Umicore's groeiplatformen -schone mobiliteit en recyclage- verlopen volgens plan of liggen voor op schema en momenteel worden bijkomende investeringen overwogen om de capaciteit van Rechargeable Battery Materials te verhogen.

In de loop van het kwartaal steeg de nettoschuld ten gevolge van een stijging van het werkkapitaal.

Vooruitzichten

Op basis van de resultaten van het eerste kwartaal en in de veronderstelling dat de huidige marktvoorwaarden blijven gelden, verwacht Umicore dat de recurrente EBIT voor het volledige jaar tussen € 335 - € 360 miljoen zal liggen. Dit weerspiegelt  een sterke groei op jaarbasis voor Automotive Catalysts en Rechargeable Battery Materials die de impact van de lagere metaalprijzen op de recyclageactiviteiten ruimschoots compenseert.

Opmerking: Alle vergelijkingen worden gemaakt met het eerste kwartaal van 2015, tenzij anders vermeld.

Volledig persberichtThis announcement is distributed by NASDAQ OMX Corporate Solutions on behalf of NASDAQ OMX Corporate Solutions clients.

The issuer of this announcement warrants that they are solely responsible for the content, accuracy and originality of the information contained therein.

Source: Umicore via GlobeNewswire

HUG#2006476