Resultaten Delhaize Groep eerste kwartaal 2016

Financieel overzicht
» Omzetgroei van 4,3% aan ongewijzigde wisselkoersen
» Vergelijkbare omzetgroei van 2,6% in the V.S. (3,7% reële groei), 2,9% in België en 10,8% in Zuidoost-Europa
» Onderliggende bedrijfswinst voor de Groep van €221 miljoen (+26,0% aan ongewijzigde wisselkoersen)
» Onderliggende bedrijfsmarge voor de Groep van 3,6% (3,9% in de V.S., 2,7% in België en 4,1% in Zuidoost-Europa)
 

»   Reactie van de CEO

Frans Muller, Voorzitter van het Executief Comité en CEO van Delhaize Groep, verklaarde: "Wij zijn 2016 gestart met de verdere verbetering van de omzettrends. Hoewel wij in de V.S. nog steeds deflatie vaststellen, realiseerden wij ook een aanhoudend sterke reële groei van 3,7%. In België realiseerden we een goede vergelijkbare omzetgroei van 2,9% en een verbetering van ons marktaandeel met 50 basispunten ten opzichte van het eerste kwartaal van vorig jaar. Hoewel onze omzetgroei nog steeds voornamelijk gedreven wordt door ons netwerk van aangesloten winkels, bleven wij ons richten op het verbeteren van de uitvoering in onze geïntegreerde winkels. Tot slot rapporteerden onze Zuidoost-Europese activiteiten uitstekende resultaten. In Griekenland hebben onze Alfa Beta winkels met hun unieke positionering succesvolle promotie- en marketingplannen gelanceerd in een steeds verder krimpende voedingsmarkt. In Roemenië bleven onze activiteiten verder bouwen op hun sterke dynamiek en commerciële programma's en haalden zij voordeel uit gunstige economische omstandigheden, ondersteund door een lagere BTW. Tenslotte boekten wij in Servië eveneens een positieve vergelijkbare omzetgroei." 

"In het eerste kwartaal presteerden wij zeer sterk op het vlak van winstgevendheid, met een onderliggende bedrijfsmarge van 3,6%. Hoewel de Groep een lichtjes sterkere brutomarge vertoonde, voornamelijk in de V.S., werd de winstgevendheid vooral versterkt door lagere verkoop-, algemene en administratieve kosten als percentage van de omzet in België en Zuidoost-Europa. In het eerste kwartaal boekten we een negatieve vrije kasstroom, maar we blijven er van overtuigd dat wij een gezonde vrije kasstroom voor het boekjaar zullen genereren."

"Na de goedkeuring van de fusie door de aandeelhouders op 14 maart, is ons voornaamste aandachtspunt dit jaar het tijdig voltooien van de fusie met Royal Ahold. De resterende belangrijke mijlpaal is het ontvangen van de goedkeuring van de U.S. Federal Trade Commission teneinde de transactie tegen halverwege 2016 te kunnen afronden."

Q1 2016 presentatie
Q1 2016 persberichtThis announcement is distributed by NASDAQ OMX Corporate Solutions on behalf of NASDAQ OMX Corporate Solutions clients.

The issuer of this announcement warrants that they are solely responsible for the content, accuracy and originality of the information contained therein.

Source: Delhaize Group via GlobeNewswire

HUG#2007056