Umicore verdrievoudigt capaciteit voor kathode-materialen voor herlaadbare batterijen tegen 2018

Umicore kondigde vandaag een versnelling aan van haar investeringen in de capaciteitsuitbreiding voor NMC (nikkel-mangaan-kobalt) kathodematerialen. Deze versnelling is noodzakelijk om aan de sterk toegenomen vraag naar materialen voor gebruik in hybride en elektrische voertuigen te voldoen.

Het uitbreidingsprogramma gaat gepaard met investeringen van ongeveer € 160 miljoen, gespreid over een periode van drie jaar. Het betreft investeringen in de bestaande faciliteiten in Cheonan (Zuid-Korea) en Jiangmen (China), evenals nieuwe investeringen ("greenfield") op aangrenzende grond op beide locaties. Umicore zal er haar nieuwste generatie, intern ontwikkelde, productietechnologieën inzetten, wat zal toelaten om de capaciteit te verdrievoudigen tegen eind 2018 en dit voor een breed scala aan materiaaltypes. Deze voldoen aan de allerhoogste kwaliteitseisen van de auto-industrie. De nieuwe capaciteit zou beschikbaar moeten worden in de tweede helft van 2017.

De elektrificatie van voertuigen wordt gedreven door de noodzaak om de CO 2 uitstoot terug te dringen en de luchtkwaliteit te verbeteren. In vele regio's wordt dit ondersteund door een ambitieuze wetgeving op het vlak van uitstootgassen. De voorbije maanden nam het aantal elektrisch aangedreven wagenmodellen dat op de markt gebracht werd, sterk toe en het marktaandeel van deze voertuigen, van mild-hybride tot volledig elektrisch, zal naar verwachting aan een alsmaar sneller tempo blijven groeien. Daarenboven is er ook een tendens naar elektrificatie van voertuigen gebruikt voor het openbaar vervoer zoals elektrische bussen. De NMC kathode-materialen van Umicore spelen een sleutelrol voor het boeken van de noodzakelijk vooruitgang inzake batterijtechnologie met het oog op het verbeteren van het rijbereik en het terugdringen van de totale eigendomskost van elektrische voertuigen.

Marc Grynberg, CEO of Umicore, verklaarde: "Wij zijn verheugd over de sterke toename van de vraag en dankzij de inzet van onze teams de voorbije jaren, zijn we goed voorbereid en kunnen we snel onze capaciteit aanzienlijk uitbreiden ter ondersteuning van de groei van onze cliënten. Umicore heeft een unieke positionering in kathodematerialen en deze nieuwe investeringen onderlijnen onze ambitie om wereldleider te zijn op het vlak van materialen die schone mobiliteit mogelijk maken. Wij zijn trots een belangrijke rol te mogen spelen op het vlak van duurzaam vervoer."

Marc Grynberg zal vandaag in een telefoonconferentie om 10:30 CET uw vragen beantwoorden. Deze conferentie is toegankelijk op het volgende nummer:

Land Lokale verbinding
België+32(0)2 404 06 60
Duitsland+49(0)69 2222 10621
Nederland+31(0)20 716 8296
Verenigd Koninkrijk+44(0)20 3427 1919
Verenigde Staten+1646 254 3363
Internationaal+44 20 3427 1919

Bel het nummer van uw land 5 tot 10 minuten vóór de start van de conferentie. Voer de PIN code in: 9737042 .

Gelieve uw voornaam, naam en bedrijfsnaam door te geven voordat u het conferentiegesprek binnenkomt.


Voor meer informatie

Investor Relations

Evelien Goovaerts                                   +32 2 227 78 38                          evelien.goovaerts@umicore.com

Eva Behaeghe                                        +32 2 227 70 68                          eva.behaeghe@umicore.com

Media Relations

Tim Weekes                                            +32 2 227 73 98                          tim.weekes@umicore.com  

Umicore profiel

Umicore is een wereldwijde materiaaltechnologie- en recyclagegroep. Umicore legt zich toe op toepassingsgebieden waar haar expertise inzake materiaalkunde, scheikunde en metallurgie een verschil maakt. Haar activiteiten zijn georganiseerd in 3 business groups: Catalysis, Energy & Surface Technologies en Recycling. Elke business group is opgedeeld in verschillende marktgerichte business units, met materialen en oplossingen die aan de top staan van nieuwe, technologische ontwikkelingen en noodzakelijk zijn in het dagelijkse leven.

Het merendeel van Umicore's inkomsten is afkomstig uit, en het grootste deel van haar O&O inspanningen wordt uitgegeven aan projecten op het vlak van 'schone' technologieën, zoals uitstootkatalysatoren, materialen voor herlaadbare batterijen en recyclage. De allesoverheersende doelstelling van Umicore - duurzame waarde creëren - is gebaseerd op de ambitie om materialen te ontwikkelen, te produceren en te recycleren op een wijze die in overeenstemming is met haar beleidsverklaring: 'materials for a better life'.

De Umicore Groep beschikt over industriële sites op alle continenten en verleent diensten aan een wereldwijd klantenbestand. De Groep boekte in 2015 een omzet van € 10,4 miljard (inkomsten van € 2,6 miljard, metaal niet inbegrepen) en stelt iets meer dan 10.400 mensen in dienst.

www.umicore.com

Umicore's business unit Rechargeable Battery Materials is sinds het midden van de jaren '90 een wereldwijde leider in de ontwikkeling en productie van kathodematerialen voor herlaadbare lithium-ionbatterijen. Zijn producten vormen de kern van de vooruitgang in de technologie van zijn klanten en zijn de drijvende kracht achter het steeds grotere bereik en de betere prestaties van elektrisch aangedreven voertuigen en een verbeterde duurzaamheid en functionaliteit in de consumentenelektronica.

http://rbm.umicore.com

Presentatie over Rechargeable Battery Materials


This announcement is distributed by NASDAQ OMX Corporate Solutions on behalf of NASDAQ OMX Corporate Solutions clients.

The issuer of this announcement warrants that they are solely responsible for the content, accuracy and originality of the information contained therein.

Source: Umicore via GlobeNewswire

HUG#2006945