Heijmans partner in woonwijk Nieuw Kralingen Rotterdam

De gemeente Rotterdam, Heijmans en ERA Contour sluiten een intentieovereenkomst voor de ontwikkeling van het gebied Nieuw Kralingen, een nieuwe woonwijk aan de westkant van het Kralingse Bos. De overeenkomst omvat de ontwikkeling en bouw van circa 400 woningen in het hogere segment. Naar verwachting zal eind 2016 de samenwerkingsovereenkomst worden gesloten.

Het haalbaarheidsonderzoek voor de ontwikkeling is inmiddels afgerond, de komende maanden wordt een gebiedsvisie opgesteld en aanvullend onderzoek gedaan. Ook start de gemeente met de voorbereidingen voor een bestemmingsplan. Met deze ontwikkeling wil de gemeente Rotterdam inspelen op de toenemende vraag naar ruime woningen met een unieke, centrale ligging: aan het Kralingse Bos en vlakbij het centrum van Rotterdam. Aan het einde van het jaar is de verwachting dat de concept-gebiedsvisie kan worden gepresenteerd.

De intentieovereenkomst wordt door de betrokken partijen tijdens de PROVADA vastgoedbeurs 8 juni 2016 ondertekend. De bouw van de nieuwe woonwijk start op zijn vroegst in 2018.

Over Heijmans
Heijmans is een beursgenoteerde onderneming die activiteiten in vastgoed, woningbouw, utiliteit en infra combineert in de werkgebieden wonen, werken en verbinden. Heijmans is actief in Nederland, België en Duitsland, en levert als technology partner kennis en concepten in verschillende markten. Door te sturen op voortdurende kwaliteitsverbetering, innovatie en integraliteit realiseren we toegevoegde waarde voor onze klanten. Heijmans realiseert projecten voor woonconsumenten, bedrijven en overheden. Met ruim 6.500 medewerkers en in 2015 bijna € 2,0 miljard omzet, bouwen we aan de ruimtelijke contouren van morgen. Voor meer informatie, kijk op www.heijmans.nl.

Voor meer informatie / niet voor publicatie:

Pers
Marieke Swinkels-Verstappen
+31 73 543 52 17
mswinkels-verstappen@heijmans.nl

Analisten
Guido Peters
+31 73 543 52 17
gpeters@heijmans.nl

Persbericht Nieuw KralingenThis announcement is distributed by NASDAQ OMX Corporate Solutions on behalf of NASDAQ OMX Corporate Solutions clients.

The issuer of this announcement warrants that they are solely responsible for the content, accuracy and originality of the information contained therein.

Source: Heijmans NV via GlobeNewswire

HUG#2015757