Orange Belgium : Nieuw directiecomité voor Orange Belgium staat ten dienste van klantenervaring en vast-mobiele convergentie

Op voorstel van Michaël Trabbia, CEO van Orange Belgium, heeft de raad van bestuur de nieuwe samenstelling van het Uitvoerend Comité van het bedrijf goedgekeurd. De nieuwe organisatie zal de strategie van het bedrijf verder ondersteunen door de klantenervaring als topprioriteit te behandelen.

Afgezien van zijn mobiel aanbod dat reeds gekend is, is Orange Belgium gericht op de verdere ontwikkeling van zijn vast internet en TV aanbod zodat Belgische gezinnen kunnen profiteren van interessante en kwalitatieve vast-mobiele aanbiedingen en dat ze kunnen blijven genieten van tal van innovaties van de Orange-groep.

Met ingang van 1 oktober 2016 :

  • Alain Ovyn , momenteel Chief Customer Service Officer, wordt Chief Transformation & Digital Officer . Hij wordt als dusdanig verantwoordelijk voor de digitale transformatie van het bedrijf, een essentieel element bij het vereenvoudigen van de klantervaring, dit om het bedrijf wendbaarder en efficiënter te maken. Hij wordt tevens verantwoordelijk voor het operationele werking en de IT.
     
  • Stéphane Janssens wordt Chief Customer Experience Officer en zal verantwoordelijk zijn voor de end-to-end klantenervaring en dat volledig in lijn met de andere departementen. Hij zal tevens de klantendienst onder zijn hoede nemen. Stéphane, die momenteel Purchasing Director is, bekleedde de afgelopen 17 jaar verschillende managementfuncties bij Orange Belgium, waarvan de helft ten dienste van customer service.
     
  • Werner De Laet , momenteel CEO van Orange Luxembourg, wordt tevens Chief Wholesale & Innovation Officer . Bovenop zijn uitvoerende verantwoordelijkheid bij Orange Luxembourg, zal Werner verantwoordelijk worden voor zowel het beheer van de wholesale activiteiten van Orange Belgium als innovatie en dit in samenwerking met de Orange-groep.

Met ingang van 1 december 2016:

  • Arnaud Castille wordt Chief Finance Officer. Hij zal Ludovic Pech vervangen die de Orange-groep terug vervoegt, ditmaal als Chief Financial Officer voor het Midden-Oosten en Afrika. Die regio telt 116 miljoen klanten en realiseert een omzet van 6,4 miljard euro. Arnaud is momenteel Head of Mergers & Acquisitions bij de Orange-groep en dat sinds 2013. Arnaud heeft een uitgebreide financiële ervaring opgebouwd en beschikt over een uitstekende kennis van de telecomsector dankzij de verschillende managementfuncties die hij bekleedde in de sector, waarvan 6 jaar CFO van Maroc Télécom.

Als reactie op bovenstaande benoemingen, laat Michaël Trabbia, CEO van Orange Belgium, het volgende noteren: « Ik ben bijzonder blij met deze nieuwe organisatie die volledig ten dienste staat van onze strategie. Dit directiecomité met getalenteerde en gemotiveerde mannen en vrouwen is solide en kan buigen op jarenlang ervaren leiderschap.» Met betrekking tot de vervanging van Ludovic Pech door Arnaud Castille, voegt hij het volgende toe: «  Ludovic heeft de afgelopen 3 jaar sterk bijgedragen aan het herstel van ons bedrijf. Hij speelde een sleutelrol in de ommekeer betreffende onze winstgevendheid, de vermindering van onze schuld en de terugkeer naar groei. Hij is er tevens in geslaagd het vertrouwen terug te winnen van de aandeelhouders. Ik wens hem veel succes in zijn nieuwe functie en ik verwelkom Arnaud Castille van harte als nieuwe CFO. Zijn ervaring en kennis van de telecommarkt zijn belangrijke troeven voor Orange Belgium.»

Naar aanleiding van deze benoemingen verklaart Jan Steyaert, Voorzitter van de raad van bestuur van Orange Belgium: «  In naam van de raad van bestuur wil ik Ludovic van harte bedanken voor het fantastische werk dat hij geleverd heeft als CFO en voor zijn grote bijdrage aan de terugkeer naar groei van ons bedrijf. De nieuwe organisatie heeft tot doel de kwaliteit van de klantendienst verder uit te bouwen en zal Orange Belgium in staat stellen zijn vaste en mobiele convergente activiteiten op de particuliere en business markt verder te ontwikkelen. »

Orange Belgium Investor Relations

Wenst u de volledige pdf-versie te lezen, klik hier:

New ExCo - NLThis announcement is distributed by NASDAQ OMX Corporate Solutions on behalf of NASDAQ OMX Corporate Solutions clients.

The issuer of this announcement warrants that they are solely responsible for the content, accuracy and originality of the information contained therein.

Source: Orange Belgium via GlobeNewswire

HUG#2044704