Nyrstar kondigt verkoop aan van Campo Morado-mijn voor een totaal bedrag van USD 20 miljoen

Gereglementeerde informatie - Voorwetenschap

27 april 2017 om 23u30 CET

Nyrstar NV ("Nyrstar" of de "Vennootschap") kondigt vandaag aan dat ze een aandelenkoopovereenkomst (de "Overeenkomst") heeft gesloten voor de verkoop van haar Campo Morado-mijn in Mexico aan Telson Resources Inc. ("Telson") en Reynas Minas S.A. de C.V. ("Reynas Minas") voor een totaal bedrag in contanten van USD 20 miljoen (het "Bedrag"), plus mogelijks bijkomend toekomstige opbrengsten via de creatie van een nieuwe royalty op de Campo Morado-mijn (de "Transactie").

Telson is een in Canada gevestigd junior resourcesbedrijf en wordt verhandeld op de TSX Venture Exchange onder het symbool TSN. Krachtens de Overeenkomst zal Telson 99,9% van de overgenomen aandelen bezitten, terwijl Reynas Minas, een in Mexico gevestigd consultingbedrijf, de overige 0,1% zal bezitten.

Het aan Nyrstar te betalen Bedrag bestaat uit USD 0,8 miljoen die werd betaald aan Nyrstar bij de ondertekening van de Overeenkomst, USD 2,7 miljoen die moet worden betaald bij de closing van de Transactie, en uit USD 16,5 miljoen die moet worden betaald in contanten op of vóór de twaalf maandsverjaardag van de closing van de Transactie. De closing van de Transactie is onderworpen aan de gebruikelijke closingvoorwaarden en zal naar verwachting plaatsvinden in het derde kwartaal 2017.

BMO Capital Markets Limited en Lazard & Co treden op als financiële adviseurs voor Nyrstar in verband met de Transactie.

Over Nyrstar
Nyrstar is een globale multimetaalonderneming, met een leiderspositie op de zink- en loodmarkt, en groeiende posities voor andere basis- en edelmetalen, welke essentiële grondstoffen zijn die de snelle verstedelijking en industrialisering van onze veranderende wereld voeden. Nyrstar heeft mijnbouw-, smelt- en andere activiteiten in Europa, het Amerikaanse continent en Australië en stelt ongeveer 5.000 mensen te werk. Nyrstar werd opgericht in België en heeft haar hoofdzetel in Zwitserland. Nyrstar is op Euronext Brussels genoteerd onder het symbool NYR. Meer informatie vindt u op de website van Nyrstar: www.nyrstar.com .

Neem voor meer informatie contact op met
Anthony Simms - Group Manager Investor Relations   T: +41 44 745 8157   M: +41 79 722 2152
E: anthony.simms@nyrstar.com
Franziska Morroni - Group Manager Corporate Communications   T: +41 44 745 8157   M: +41 79 719 2342
E: franziska.morroni@nyrstar.com

Klik op bijlage om de pdf-versie van het persbericht te openen:

Volledige versie in PDFThis announcement is distributed by NASDAQ OMX Corporate Solutions on behalf of NASDAQ OMX Corporate Solutions clients.

The issuer of this announcement warrants that they are solely responsible for the content, accuracy and originality of the information contained therein.

Source: Nyrstar via GlobeNewswire

HUG#2099997