ForFarmers N.V.: ForFarmers start aangekondigde inkoopprogramma van eigen aandelen

Lochem, 2 mei 2017
 
ForFarmers start aangekondigde inkoopprogramma van eigen aandelen
 
De Algemene Vergadering van Aandeelhouders heeft op 26 april jl. ForFarmers N.V. ('ForFarmers') gemachtigd om een inkoopprogramma van eigen aandelen te starten. 
In lijn hiermee start ForFarmers vandaag met de inkoop van eigen aandelen.
 
Onder meer om de balans van ForFarmers efficiënter te maken zal ForFarmers gedurende een periode van 18 maanden eigen aandelen inkopen voor (a) een bedrag dat ligt tussen de €40 miljoen en €60 miljoen en (b) voor de uitvoering van medewerkersparticipatieplannen in 2017 (ter vergelijk: het medewerkersparticipatieplan 2016 betrof 483.000 aandelen). 
 
ForFarmers zal op de eerste handelsdag van iedere week een persbericht publiceren waarin de voortgang met betrekking tot de uitvoering van het inkoopprogramma wordt vermeld. Deze berichtgeving is terug te vinden op de website www.forfarmersgroup.eu
 
De ingekochte aandelen zullen eerst worden aangewend ter uitvoering van de medewerkersparticipatieplannen en vervolgens zullen eigen aandelen worden ingekocht zoals hiervoor aangegeven onder a. Zodra de inkoop ten behoeve van de medewerkersparticipatieplannen is afgerond, zal dit worden aangekondigd in het wekelijkse persbericht.
 
Dit persbericht bevat informatie die kwalificeert als voorwetenschap in de zin van artikel 7 lid 1 van de EU Marktmisbruik Verordening. 
 
 
Noot voor de redactie / Voor meer informatie:
Caroline Vogelzang, Directeur Investor Relations & Communications
T : 0031 573 288 194   M: 0031 6 10 94 91 61
E: caroline.vogelzang@forfarmers.eu
 
Bedrijfsprofiel
ForFarmers (Lochem, Nederland) is een internationaal opererende voeronderneming die complete voeroplossingen biedt voor de (biologische) veehouderij. ForFarmers zet zich in "For the Future of Farming": voor de continuïteit van het boerenbedrijf en voor een financieel gezonde sector die nog vele generaties een duurzame rol zal spelen in de maatschappij. Door intensief met klanten samen te werken biedt ForFarmers hen concreet resultaat: een beter rendement, een gezondere veestapel en een hogere efficiëntie. Dit wordt gerealiseerd met een aanbod van maatwerk en Total Feed-oplossingen en met een gerichte aanpak ondersteund door gespecialiseerde en deskundige professionals. 
 
Met een afzet van circa 9,3 miljoen ton diervoeders op jaarbasis is ForFarmers marktleider in Europa. ForFarmers heeft 2.273 medewerkers en productievestigingen in Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. De omzet in 2016 bedroeg ruim € 2,1 miljard.
 
ForFarmers N.V., Postbus 91, 7240 AB Lochem, T: +31 (0)573 28 88 00, F: +31 (0)573 28 88 99
info@forfarmers.eu, www.forfarmersgroup.eu
 This announcement is distributed by NASDAQ OMX Corporate Solutions on behalf of NASDAQ OMX Corporate Solutions clients.

The issuer of this announcement warrants that they are solely responsible for the content, accuracy and originality of the information contained therein.

Source: ForFarmers N.V. via GlobeNewswire

HUG#2100779