Robeco neemt ervaren EMD-team aan, met drie doorgewinterde portefeuillemanagers

- Het team gaat bij Robeco aan de slag om het aanbod voor opkomende markten uit te breiden, met de lancering van staatsobligatiestrategieën in harde en lokale valuta's in het tweede halfjaar
- Het team heeft op de opkomende staatsobligatiemarkten een bewezen track record in het genereren van langetermijnrendement binnen het eerste kwartiel voor klanten

Rotterdam, 13 mei 2024 – Robeco kondigt vandaag de aanstelling aan van een ervaren team gericht op obligaties uit opkomende markten (emerging market debt; EMD), bestaande uit drie portefeuillemanagers die een uitstekend track record hebben opgebouwd. Diliana Deltcheva, Richard Briggs en Nicholas Sauer gaan bij Robeco aan de slag om daar het aanbod voor opkomende markten uit te breiden, met de lancering van staatsobligatiestrategieën in zowel harde als lokale valuta's in de tweede helft van dit jaar.

Beleggen in opkomende markten is een van de vijf beleggingsspeerpunten van Robeco. Het bedrijf is al meer dan 30 jaar actief in deze markten en heeft in de loop van de jaren een uitstekend track record opgebouwd in aandelen en bedrijfsobligaties uit opkomende markten. Daarmee heeft het solide rendementen voor klanten gegenereerd, door te profiteren van de groeikansen en diversificatievoordelen die deze markten te bieden hebben. Als onderdeel van de strategie voor 2021-2025 van het bedrijf is de uitbreiding van het aanbod voor opkomende markten met een staatsobligatiestrategie een belangrijke stap om aan de vraag van de markt te voldoen. Het is een aanvulling op Robeco's huidige obligatiestrategieën in opkomende markten, met Asian Bonds en Emerging Credits.

Het team dat bij Robeco in dienst komt, heeft bewezen dat het in staat is om op de opkomende staatsobligatiemarkten langetermijnrendement binnen het eerste kwartiel te genereren voor klanten. Robeco is een pionier op het gebied van duurzaamheidsanalyse voor landen, met de lancering van de Country Sustainability Ranking in 2009. De aanstelling van het team stelt Robeco in staat om aantrekkelijke EMD-producten te bieden met een sterke duurzaamheidsintegratie.

Diliana Deltcheva is sinds maart 2015 hoofd EMD bij Candriam. Ze begon haar carrière meer dan 20 jaar geleden als Quantitative Fixed Income-analist bij ING Investment Management in Nederland, waar ze in 2006 fondsmanager EMD werd. Tussen 2011 en 2015 was ze werkzaam bij F&C Investments als senior fondsmanager opkomende markten.

Richard Briggs is co-portefeuillemanager van de Candriam EMD HC-strategieën voor staatsobligaties en senior fondsmanager van de Candriam Emerging Markets Debt Local Currencies-strategie. Hij heeft bijna 15 jaar ervaring in opkomende markten, met een sterke focus op Latijns-Amerikaanse, Afrikaanse en Aziatische landen. Hij kwam in 2022 in dienst bij Candriam. Daarvoor bouwde hij zijn EMD-ervaring op in verschillende functies bij GAM Investments, CreditSights en Alliance Trust.

Nicholas Sauer is sinds 2019 co-portefeuillemanager bij Candriam voor de EMD HC-strategieën voor staatsobligaties. Daarvoor was hij als EMD-specialist en portefeuillemanager werkzaam bij BMO Asset Management. Nicholas is al bijna 15 jaar actief in opkomende markten, waar hij zich naast zijn rol als portefeuillemanager vooral vanuit een duurzame invalshoek heeft gericht op deze markten.

Mark van der Kroft, Chief Investment Officer bij Robeco: “Uitbreiding binnen EMD is een logische stap voor Robeco, omdat we daarmee twee van onze sterke punten combineren: beleggen in opkomende markten en onze expertise in vastrentende waarden. Dit jaar vieren we de 50e verjaardag van ons vastrentende aanbod. Dankzij deze aanstellingen en de uitbreiding van ons aanbod met een EMD-product kunnen we onze klanten beter van dienst zijn en profiteren van de kansen die deze dynamische beleggingscategorie te bieden heeft. Robeco heeft een fundamentele langetermijnvisie op opkomende markten, een groep landen die onderling erg verschillen en voortdurend in beweging zijn en die zich bovendien in verschillende fases van ontwikkeling bevinden. Zo'n langetermijnvisie is essentieel om de structurele drijvende krachten in opkomende markten te identificeren, iets wat ons in combinatie met onze expertise in kwantitatief en duurzaam beleggen in staat stelt om de uiteenlopende kansen te benutten die zich voordoen in opkomende markten.”