Politieke onzekerheid weegt op Italië

Fondsbeheerders van Legg Mason ’s filialen geven hun visie op de huidige situatie in Italië

De waarderingen beginnen er interessant uit te zien

Jack McIntyre, Global fixed income portfolio manager, Legg Mason affiliate Brandywine Global We zijn terughoudend om terug een blootstelling aan Italiaanse overheidsobligaties te initiëren indien het overheidstekort terug aangroeit. Maar de vragen inzake schuldduurzaamheid nopen niet tot hetzelfde niveau van voorzichtigheid als in 2012 – de lokale en regionale economieën doen het beter en de rente blijft relatief laag. We hebben geen plannen om op korte termijn overheidsobligaties te kopen, maar de waarderingen beginnen interessant te lijken hoewel het informatierisico blijft. De markten hebben te veel en te snel verkocht en we evalueren of dit een opportuniteit is om terug naar de Italiaanse obligatiemarkt te keren.

We hebben de geest van Horatius nodig

Michael Browne, European Long/Short Portfolio Manager, Legg Mason affiliate Martin Currie We voorzien niet het einde van het herstel in Europa. We denken dat we halverwege de cyclus zitten, wat verschillende jaren kan duren. De Europese economie groeit met 1,5 à 2% en de inflatie met 1 à 2%. Normaal gezien underperformen obligaties in zo’n periode terwijl de rente stijgt en aandelen traag winst boeken. In de VS blijkt dat een fiscale lakse houding geen probleem is maar een positief gegeven. Maar in Italië is de inzet veel groter. Een Europees beleid van vallen en opstaan en hoop maakt Europa zeer kwetsbaar in een volgende recessie. We hebben de geest van Horatius nodig om risico’s te nemen en te slagen… of tenminste met veel geluk te ontsnappen zoals Horatius 2500 jaar geleden deed.

Italiaanse banken – tijd om te kopen of verkopen

Michael Testorf, Global equity portfolio manager, Legg Mason affiliate ClearBridge Investments Recent hebben we onze blootstelling aan Italiaanse banken verminderd. De hoofdreden is dat de Italiaanse economie, die eindelijk op het goede spoor zat, volgens de leidende indicatoren tekenen van zwakheid begint te vertonen. Die onzekerheid zal een impact hebben op de groei van het bbp in tweede kwartaal. Italië rondde deze weekt een veiling af van obligaties op 5 en 10 jaar, maar de prijszetting suggereert dat er in de derde grootste economie van Europa nog veel opgelost moet worden. We wachten om in onze groeistrategieën naar Italiaanse financiële instellingen terug te keren tot er meer duidelijkheid is.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.