Amerikaanse small caps : waarmee houden de meeste beleggers geen rekening?

Vier fondsbeheerders van Royce&Associates (een filiaal van Legg Mason ) leggen uit waarom beleggen in Amerikaanse small caps nog steeds interessant is.

Chuck Royce, Chairman, Portfolio Manager : “Te veel focus op het nieuws van de dag”

Chuckroyce
Chuck Royce

Ik denk dat beleggers te veel belang hechten aan het nieuws van de dag. Noord-Korea, importtarieven, Brexit enzovoorts zijn belangrijke nieuwsitems. Zoals we weten, bleven de markten het goed doen toen het nieuws opborrelde. Het moeilijkste voor beleggers is geïnvesteerd te blijven en een visie op langere termijn te hebben. Voor mij komt het er uiteindelijk op neer om een obsessie met het nieuws van de dag te vermijden. De meeste beleggers appreciëren niet de grote kansen geboden door het small caps spectrum. Ze associëren small caps gewoonlijk met probleembedrijven : een biotech, verlieslatend, zeer kwetsbaar bedrijf. Als fulltime small cap belegger weten we dat het potentieel groot, wereldwijd en van exceptioneel hoge kwaliteit is. Elke dag dienen zich ongelooflijke kansen aan.

Steve McBoyle, Portfolio Manager, Principal : “Afrekenen met TINA”

Meer dan in het verleden werken we nu al geruime tijd in een omgeving van “er is geen alternatief” (there is no alternative – TINA). Ik denk dat we op een punt aanbeland zijn waar de spreads tussen het rendement van cash versus aandelen zo geëvolueerd is dat het gedrag van beleggers mogelijks anders georiënteerd zal worden. Natuurlijk, naarmate de spread toeneemt, vormt die een tegenwind voor aandelen. Dit is veeleer een commentaar op de bredere aandelenmarkt, met name large caps. Maar het is een kwestie die aan de orde zal komen.

Francis Gannon, Co-Chief Investment Officer, Managing Director: “Geen rekening houden met deregulering”

Francisgannon
Francis Gannon

Ik denk dat veel beleggers focussen op een aantal grote uitdagingen. Maar één van de dingen waarmee ze geen rekening houden is de deregulering (van de Amerikaanse financiële markt) en het effect dat dit op veel small cap bedrijven zal hebben. Deregulering typeert, tenminste momenteel, de huidige regering van de VS. En het is iets wat veel bedrijven op verschillende manieren zal beïnvloeden. De afgelopen weken waren de stresstest voor grote banken daarvan het bewijs. We denken dat er minder regulering komt en dat dit sommige industriële en materiaalbedrijven zal helpen. Dit zal allemaal langetermijneffecten hebben op deze bedrijven, iets wat de markt zich nog niet realiseert.

Jay Kaplan, Portfolio Manager, Principal : “Geen rekening houden met de midterm verkiezingen”

Jaykaplan
Jay Kaplan

Ik denk dat beleggers op dit ogenblik zich nog niet bezighouden met de midterm verkiezingen van 2018. Het lawaai rond de handelstarieven is zo luid dat het de aandacht afleidt. Als de focus naar de midterm verkiezingen verschuift, dan keert de volatiliteit terug. En hoe spannender de uitslag wordt, des te interessanter worden de markten.