NN IP verhoogd prognose Chinese BBP-groei voor 2019 naar 6,2%

NN Investment Partners heeft haar prognose voor de Chinese bbp-groei voor 2019 opgeschroefd van 5,9% naar 6,2%, op basis van de verwachte versoepeling van het economisch beleid. De beleidsstimulans zal waarschijnlijk leiden tot een hogere groei van de Chinese investeringen in vaste activa, die goed zijn voor 42% van het bbp.

Aangezien China 40% van het totale bbp van opkomende markten vertegenwoordigt, zal deze hoger dan verwachte Chinese bbp-groei ook de bbp-groei van alle opkomende markten samen opstuwen.

Maarten-Jan Bakkum, Senior Emerging Markets Strategist bij NN Investment Partners licht toe:“We gaan ervan uit dat de economische groei van opkomende markten in de komende kwartalen niet sterk zal vertragen. De afname van de exportgroei zal waarschijnlijk beperkt zijn en de groei van de binnenlandse vraag zal veerkrachtig blijven.”

“De Chinese beleidsstimulans en de solide kredietgroei buiten Turkije, Argentinië, Zuid-Afrika, Indonesië en Brazilië, landen die met fundamentele problemen kampen, geven nog meer reden tot vertrouwen.”