Candriam neemt deels winst op overweging in VS

Vermogensbeheerder Candriam heeft een deel van de overweging in Amerikaanse aandelen afgebouwd ten gunste van aandelen in de eurozone en opkomende markten. Dat schrijven Nadège Dufossé, Stefan Keller en Sébastien Le Berre van het Team Asset Allocatie van Candriam.

De belegger is sinds begin juni overwogen in Amerikaanse aandelen. Sindsdien lopen de prestaties tussen de wereldwijde aandelenmarkten en die in de VS behoorlijk uiteen. Wall Street bereikte een all time high, gedragen door de opmars van de dollar. Volgens het drietal zijn alle factoren die leidden tot de huidige sterke dollar (de normalisering van het beleid van de Fed, onzekerheden in opkomende markten en Europa, de handelsspanningen), inmiddels verwerkt in de koersen.

“Dit moedigde ons aan om gedeeltelijk winst te nemen op onze overweging in Amerikaanse aandelen en de opbrengst te gebruiken om onze positie in aandelen uit opkomende markten en in de eurozone te vergroten.”

De vermogensbeheerder voorziet voor de eurozone een hogere groei dan in de eerste helft van 2018 nog werd verwacht. Dat is een steun voor de euro. De Candriam-specialisten baseren zich onder meer op de Duitse IFO-index en de inkoopmanagersindex in de eurozone, die laten zien dat dat de economische activiteit in de eurozone robuust is.

Candriam verhoogt daarnaast de blootstelling aan aandelen uit opkomende markten, omdat de koersdaling van aandelen naar aanleiding van het handelsconflict als ‘overdreven’ wordt beschouwd. “Op het huidige niveau is het risico van het handelsconflict voldoende ingeprijsd”, legt de specialisten uit. Ze wijzen er ook op dat beleggers wereldwijd onderwogen zijn in deze beleggingscategorie, dat de uitstromen zijn gestabiliseerd en dat opkomende markten profiteren van de stabiliserende dollar.