Vlaamse energie wordt begin volgend jaar duurder

De energiefactuur van de Vlaamse consumenten zal begin volgend jaar met een tariefverhoging rekening moeten houden. Dat heeft André Pictoel, gedelegeerd bestuurder van de Vlaamse Regulator voor Elektriciteit en Gas (Vreg), bevestigd. Vlaanderen in sinds begin juli bevoegd voor de energietarieven.

Pictoel wijst erop dat de factuur in het verleden door een bevriezing van de tarieven kunstmatig laag werd gehouden. De kosten van de distributienet-tarieven zullen vanaf begin volgend jaar volgens hem echter ook in de uiteindelijke factuur worden doorgerekend.

Hij benadrukte dat de regulator over twee weken duidelijkheid zal brengen over de nieuwe distributienet-tarieven. Omdat op dit ogenblik nog niet alle informatie beschikbaar is, kunnen volgens Pictoel nu nog geen details worden verstrekt over de uiteindelijke aanpassing.

Omdat ook nog een aantal geplande investeringen moeten worden verrekend, zou volgens een aantal bronnen de factuur tegen het einde van dit decennium met 75 procent kunnen stijgen.

Bron: Express.be