UBS AM: Focus op Chinese obligatiemarkt in 2019

Vastrentende waarden kunnen zelfs in een omgeving met stijgende rentetarieven aantrekkelijk zijn, stelt Suni Harford van UBS Asset Management (AM). “We zien nog steeds sterke fundamentals en wanbetalingsratio’s die ver onder de historische gemiddelden liggen.”

UBS AM verwacht dat de Federal Reserve in 2019 doorgaat met het geleidelijk normaliseren van de Amerikaanse rente. Van de Europese Centrale Bank verwacht UBS AM dat ze de depositorente tegen eind 2019 zal verhogen.

“Dit is het begin van het einde van het tijdperk van negatieve of zeer lage rentetarieven, en dat is een zeer positieve ontwikkeling voor de obligatiemarkten. Beleggers die op zoek zijn naar inkomen zullen weer aandacht krijgen voor deze beleggingscategorie.”

“Binnen de vastrentende waarden hebben we ons universum uitgebreid met een stand-alone positie in een activaklasse die waarschijnlijk een belangrijke focus zal krijgen in de loop van 2019: Chinese obligaties.”

“Hoewel de Chinese obligatiemarkt weinig aandacht krijgt van institutionele beleggers, vormt het al de derde grootste vastrentende markt ter wereld - en binnenkort de tweede. De troeven van deze obligatiemarkt zijn duidelijk: Chinese obligaties hebben de hoogste nominale rendementen van de 10 grootste vastrentende markten, en leverden tegelijk de hoogste risico-gecorrigeerde rendementen van deze groep in de afgelopen 5 en 10 jaar.”

“Het vertragen van de economische groei en de opname van lokale Chinese obligaties in een aantal belangrijke wereldwijde indices in 2019 zullen de vraag waarschijnlijk blijven opvoeren, en dus kunnen de yields het komende jaar wel lager uitkomen.”

Voor meer informatie: