Pictet AM verkiest Britse boven Amerikaanse aandelen

Ondanks onzekerheden rondom de Brexit, verkiest de Zwitserse vermogensbeheerder Pictet AM Britse aandelen boven Amerikaanse. Eerstgenoemde zijn relatief goedkoop, de Amerikaanse juist overgewaardeerd.

Dat schrijft Pictet AM in de barometer voor februari. “Aandelen uit het Verenigd Koninkrijk behoren tot de meest aantrekkelijke beleggingscategorieën”, stellen de Pictet-specialisten.

Kwalitatief hoogstaande aandelen (bluechips) in het Verenigd Koninkrijk (VK) zijn volgens de vermogensbeheerder op verschillende fronten aantrekkelijk. Zo bieden largecaps beleggers niet alleen blootstelling aan veel gevestigde internationale namen, maar ook aan een relatief hoog aantal defensieve aandelen die doorgaans goed presteren in de laatste fase van de economische cyclus. Daarnaast bieden ze een dividendrendement van 5%, wereldwijd ligt dat op 3%. Pictet AM behoudt daarom – ondanks zorgen over de Brexit - een overwogen positie in aandelen in het VK.

Minder optimistisch is Pictet AM over Amerikaans aandelen. Deze worden – op basis van de koerst/winstverhouding - overgewaardeerd, zelfs na de recente beurscorrectie. De Federal Reserve liet doorschemeren de rente dit jaar niet verder te verhogen, maar deze dovish houding leidt niet tot minder risico’s voortvloeiend uit het handelsconflict tussen China en de VS. Die spanningen zullen nog wel enige tijd voortduren. Doordat de Fed de rente dit jaar vermoedelijk niet verder verhoogt, is Pictet AM wel positief over Amerikaans staatspapier.