Rendement private equityfondsen veert op in laatste kwartaal 2015

State Street Corporation ( NYSE :STT) maakt vandaag de resultaten van haar GX Private Equity Index bekend, een benchmark voor de rendementen van private equity, die een uitgebreide dataset bevat en teruggaat tot 1980. In het vierde kwartaal van 2015 had de index een rendement van 1,11%.

“Private equityfondsen boekten in het vierde kwartaal een bescheiden herstel na een korte daling in het voorgaande kwartaal,” zei Will Kinlaw, senior managing director en global head van State Street Associates, onderdeel van State Street Global Exchange. “Over het algemeen hebben we de afgelopen jaren relatief stabiele rendementen van private equity investeringen gezien. De grootste aanjager voor het herstel in het vierde kwartaal was de aanhoudende en indrukwekkende groei van venture capital fondsen, die sinds 2012 geen negatief rendement meer hebben laten zien.”

De Index is gebaseerd op rechtstreeks verkregen data van samenwerkingspartners per 31 maart 2016 en vertegenwoordigt meer dan $2 biljoen dollar aan private equity investeringen door meer dan 2.500 verschillende private equity partijen.

“Over heel 2015 was het rendement van Amerikaanse private equityfondsen 6,55%, terwijl zowel de S&P 500 als de Russell 3000® een negatief rendement opleverden”, aldus Kinlaw.

De kelderende prijs van energie en grondstoffen bleef in 2015 van grote invloed op de rendementen van private equity, en met name buy-outfondsen,” zei Anthony Catino, managing director van State Street ’s bedrijfsonderdeel voor alternatieve investeringensoplossingen. “Wij hebben echter ook tekenen gezien dat private equity investeerders op zoek zijn naar mogelijkheden om onderdelen en volledige bedrijven over te nemen, in de hoop te profiteren van een gunstige waardering.”

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.