Juno komt met nieuw beleggingsfonds en trekt Rob Deneke aan

Juno Investment Partners, bekend van het succesvolle Juno Selection Fund, komt binnenkort met een nieuw fonds op de markt dat zich richt op beleggen in kwalitatief hoogstaande beursgenoteerde (familie)bedrijven die een voorspelbare jaarlijkse winstgroei kunnen bereiken. Anders dan het Juno Selection Fund, dat investeert in bedrijven met een initiële beurswaarde van 250 miljoen tot 4 miljard euro, zal het nieuwe fonds beleggen in bedrijven met een beurswaarde van 4 miljard tot 20 miljard. “We richtten ons tot nu toe op bedrijven die je kunt zien als de ‘tieners’ op de beurs. Met het nieuwe fonds gaan we voor de ‘young adults’”, aldus Lennart Smits van Juno.

Het Juno Selection Fund begon in januari 2008 en wist sindsdien een gemiddeld jaarlijks rendement te halen van 13,1 procent door te beleggen in sterk winstgevende beursgenoteerde ondernemingen, met een voorspelbare winstgroei waarbij de belangrijke aandeelhouders bij voorkeur familie of het management zijn. In 2018 sloot het Juno Selection Fund na het bereiken van het maximum ingelegd fondsvermogen de deuren voor inschrijvingen door nieuwe en bestaande participanten.

Het nieuwe Juno Continuation Fund zal worden beheerd door Rob Deneke, die in mei is overgestapt van Comgest. Rob Deneke is een ervaren aandelenbelegger die meer dan tien jaar verschillende (Europese) aandelenfondsen beheerde bij Comgest, voordat hij in 2006 met anderen Comgest Benelux oprichtte.