Fidelity International lanceert eigen duurzaamheidsratings

Fidelity International (Fidelity) heeft zijn internationale onderzoekscapaciteiten versterkt met de introductie van eigen duurzaamheidsratings. De duurzaamheidsratings omvatten Fidelity’s meer dan 3.000 emittenten van aandelen en vastrentende waarden. Zij maken gebruik van de uitgebreide onderzoekscapaciteiten van Fidelity en de voortdurende betrokkenheid van managementteams om zo een toekomstgerichte evaluatie te bieden over de focus en het traject van een bedrijf ten aanzien van ESG-gerelateerde kwesties. Het ratingraamwerk verdeelt de emittenten onder in 99 subsectoren, elk met branchespecifieke criteria op grond waarvan de emittenten worden beoordeeld ten opzichte van concurrenten, met behulp van een A tot E-rating.

Marty Dropkin, Global Head of Research, Fixed Income, Fidelity International: “Het evalueren van hoe effectief een bedrijf zijn stakeholders in de breedste zin van het woord van dienst is, is een integraal onderdeel van ons beleggingsproces. Het opzetten van onze eigen duurzaamheidsratingtool was een logische volgende stap die past bij ons proces voor bottom-up onderzoek van fundamentals en bouwt voort op onze diepgaande toegang tot bedrijven.” Ned Salter, Head of Equity, Fidelity International: “De kracht van onze duurzaamheidsratings ligt in de integratie van ons onderzoek naar aandelen en obligaties op emittentenniveau en de voortdurende betrokkenheid van ons ESG-team, onze portefeuillebeheerders en analisten. Dit biedt ons de mogelijkheid om onze klanten een goed toekomstgericht beeld te geven van de vele factoren die van invloed zijn op de ESG-prestaties en het toekomstige traject van een bedrijf."

Fidelity’s duurzaamheidsratings zijn gebaseerd op de beoordelingen van meer dan 180 aandelen- en obligatieanalisten die jaarlijks deelnemen aan meer dan 16.000 bedrijfsontmoetingen. De ratings worden eenmaal per jaar bijgewerkt, of eerder naar aanleiding van beleidsveranderingen of buitengewone gebeurtenissen binnen het bedrijf. De ratings zijn volledig geïntegreerd in Fidelity’s beleggingsproces en zullen beschikbaar zijn voor al onze investeringsteams als extra informatiebron ter ondersteuning van investeringsbeslissingen binnen de klantenportefeuilles van Fidelity.