LGIM verhoogt de druk op bedrijven om klimaatverandering aan te pakken

Engagement met daadwerkelijk consequenties laat positieve resultaten zien bij meerdere bedrijven en sectoren. LGIM stemt tegen bedrijven die achterblijven, deze bedrijven worden van ‘Future World Fund range’-lijst gehaald.

Legal & General Investment Management (LGIM) heeft vandaag haar tweede jaarlijkse ranglijst van 'Leaders & Laggards’ gepubliceerd, op basis van LGIM’s Climate Impact Pledge. De Climate Impact Pledge is de belofte van LGIM om met de grootste bedrijven in zes sleutelsectoren voor het behalen van de wereldwijde doelstellingen voor klimaatverandering samen te werken: olie en gas, mijnbouw, nutsvoorzieningen, autosector, levensmiddelen en de financiële sector.

Uit de resultaten van dit jaar blijkt dat de gemiddelde scores van alle zes sectoren zijn verbeterd. Met name de sectoren die publiek het meest in de ‘spotlight’ staan, zoals olie en gas, nutsbedrijven en auto's, boeken grote vooruitgang. De toename van de gemiddelde scores is ook te zien in alle geanalyseerde hoofdregio's, inclusief de VS, het Verenigd Koninkrijk, Europa en Azië.

Het onderzoek van LGIM bracht echter ook een aanzienlijke divergentie aan het licht tussen de voorlopers en achterblijvers binnen dezelfde sectoren, evenals tekenen van stagnatie in sectoren zoals financiële dienstverlening en detailhandel. De verschillen binnen de VS zijn bijzonder sterk, omdat bedrijven te maken hebben met een tweedeling tussen de federale opstelling van de klimaatafspraken van Parijs en andere wereldwijde, staats- en lokale initiatieven om klimaatproblemen aan te pakken.