Pictet AM: Obligaties naar onderwogen

Obligatiebeleggers die hopen op een ‘agressieve’ monetaire versoepeling worden waarschijnlijk teleurgesteld. Daarvoor waarschuwt Pictet AM in de nieuwste barometer. De vermogensbeheerder verlaagt het gewicht van obligaties en is nu onderwogen in zowel vastrentende waarden als aandelen. Cash is juist gepromoveerd naar overwogen.

Qua waardering staan de seinen voor obligaties op rood, stelt Pictet AM vast: ‘Die in de eurozone en Zwitserland zijn nog nooit zo duur geweest. Afgezien van Amerikaanse investment grade-obligaties en schuld in lokale valuta uit opkomende markten, die neutraal gewaardeerd zijn, is elke belegging in het vastrentende universum overgewaardeerd.’

De termijnmarkten houden inmiddels rekening met een Amerikaanse renteverlaging ter grootte van 100 basispunten, waar zes maanden geleden nog werd uitgegaan van een verhoging met 50 basispunten. Pictet AM noemt deze verschuiving ‘excessief’ en ‘adembenemend’. Markten zullen waarschijnlijk teleurgesteld worden door de mate waarin de Fed het monetair beleid versoepelt, stellen de analisten, hetgeen zal leiden tot hogere rentes en lagere koersen.