Fidelity International: “2019 wordt jaar met twee gezichten”

Volgens Fidelity International wordt 2019 een jaar met twee gezichten. Dat stelt analist Ian Samson op basis van GEAR’s, de realtime indicator voor wereldwijde activiteit van de vermogensbeheerder.

“De GEAR’s (Gauges of Economic Activity in Real-Time) zijn teruggegleden naar het dieptepunt van december. Daarmee is het sterke economische herstel van het eerste kwartaal uitgewist. Dalen de GEAR’s nog wat verder, dan komen de prognoses er erg somber uit te zien. Voorlopig wijzen de GEAR’s echter op een stabilisatie na de huiveringwekkende run van vorig jaar.”

“Voor China noteren de GEAR’s opnieuw een groei van zo’n 5,5 procent, een daling ten opzichte van de 6 à 7 procent van de afgelopen maanden. De eurozone capituleerde en zakte af naar haar diepste punt van de voorbije vijf jaar. Toch oogt het voorlopige jaarrapport van de eurozone voor 2019 nog steeds vrij stabiel. De VS presteren beter, maar verloren behoorlijk wat terrein ten opzichte van hun recente piek, en dankten hun betere prestatie bovendien aan een uitzonderlijk sterke consumptie.”

“Volgens onze Fidelity Leading Indicator (FLI) ligt er niettemin een nieuwe versnelling van de economische groei om de hoek. Optimisten kunnen zeggen dat de nieuwste escalatie tussen de VS en China over de handelstarieven in de koersen is verwerkt. En wie meer geduld heeft dan de gemiddelde belegger, heeft ook de tijd om te wachten tot de yields op obligaties wereldwijd een duik nemen, en op het moment dat de Chinese stimulus effect krijgt.”