UBS AM: “Een langzamere groei is best prima voor China”

Hoe zullen Chinese aandelen en obligaties de komende anderhalf jaar presteren als de wereldeconomie vertraagt? De China-experts van UBS AM geven hun visie in de nieuwe paper "China markets: The outlook for China equities and fixed income" en kijken vooruit naar de beleggingstrends voor de komende achttien maanden.

Hieronder de belangrijkste punten uit de paper:

Bin Shi, hoofd China Equities bij UBS AM

  • “De Chinese markten zijn al enige tijd volatiel en dat is voor ons dus zeker niet nieuw. Voor beleggers is het de kunst om die volatiliteit in hun voordeel te gebruiken.”
  • “Ondanks alle onrust omtrent handelsspanningen en een tragere groei in China, mogen beleggers niet vergeten dat de Chinese handel met de VS al bij al beperkt is."
  • “We blijven gefocust op de binnenlandse vraag en de vier fundamentele langetermijntrends die deze vraag ondersteunen: een groeiende consumentenvraag, verdere verstedelijking, automatisering en innovatie, en de vergrijzing van de Chinese bevolking.”
  • “De huidige waarderingen op de Chinese aandelenmarkten blijven aantrekkelijk, zowel uit historisch oogpunt als vergeleken met andere Aziatische markten.” Hayden Briscoe, hoofd Asia-Pacific Fixed Income bij UBS AM

  • “Beleggers moeten een moeilijke vraag beantwoorden: waar kunnen ze terecht als de wereldeconomie vertraagt? Gezien de huidige situatie op de financiële markten vormen Chinese staatsobligaties een uitstekende keuze.”
  • “De Chinese economie zal niet verder vertragen. De ondersteunende maatregelen die in het vierde kwartaal van 2018 werden uitgerold, worden nu pas voelbaar in de reële economie.”
  • “Beleggers moeten wennen aan een nieuwe realiteit, die wij de '3L's' noemen: herstel in de vorm van een L, langere conjunctuurcycli, en een kwaliteitsgroei op langere termijn. Gezien deze trends en het vooruitzicht op een L-vormig herstel, is een langzamere groei best prima voor China.”